|

Muhalefet vaadleri hesabsız kitapsız

Muhalefetin seçim vaadlerini değerlendiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Öyle mal bildirimi açıklamakla bu işler olmuyor. Ülkenin mal bildirimini nereden nereye getireceksin, orada hesabın kitabın ne, bunları ortaya koymak lazım" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 2/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Maliye Bakanı Naci Ağbal
​Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhalefet partileri tarafından dile getirilen seçim vaadlerine ilişkin, "Öyle mal bildirimi açıklamakla bu işler olmuyor. Ülkenin mal bildirimini nereden nereye getireceksin, orada hesabın kitabın ne, bunları ortaya koymak lazım." dedi. Bütçe disiplininin önemine dikkati çeken Ağbal, bütçede sahip olunan kazanımların Ak Parti hükümetinde aynen korunacağını belirtti. Muhalefetin her yıl başında, "Sizin bu bütçeniz ne olacak, tutacak mı acaba?" dediğini ancak her yıl sonunda da bütçe hedeflerini tutturduklarını vurgulayan Ağbal, uluslararası kuruluşlar dahi ülke ekonomisinin en güçlü yönlerinden biri olarak bütçe disiplinini ve kamu maliyesi dengelerini gösterdiğini hatırlattı.

İLK İCRAAT BÜTÇE DİSİPLİNİNDE

Seçim beyannamesinde de bütçe disiplininin önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Ağbal, "Bir taraftan vatandaşların ihtiyacını karşılayacak plan ve program açıklayacağız, diğer taraftan da seçim beyannamemizdeki ekonomi bölümünün birinci maddesinde bütçe disiplini olacak. AK Parti, 16 yıldır merkezine vatandaşı koydu. Refahta bu kadar büyüme sağladıysak bu yaptığımız bir şeydir, konuştuğumuz değil. Bunu önümüzdeki süreçte daha da artıracağız." ifadelerini kullandı. Ağbal, kamu maliyesinde de sağlam bir finansal yapıya sahip olduklarını sözlerine ekledi.

#Naci Ağbal
#Ekonomi
6 yıl önce