|

MÜSİAD’dan Rusya’da ticaret diplomasisi

MÜSİAD, Uluslararası Müslüman İşadamları Derneği ile Moskova’da MoU anlaşması imzaladı.MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD dünyanın her noktasına ulaşma hedefiyle, şube ve temsilci sayısını artırmaya ve iş birliği anlaşmaları imzalamaya devam ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
İbrahim Uyar - Marat Kabaev
İbrahim Uyar - Marat Kabaev

"Ticaret diplomasisi" vizyonu çerçevesinde Rusya’ya çıkarma yapan MÜSİAD heyeti, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması yönünde önemli bir çalışmaya imza attı.

78 ÜLKEDE FAAL

Yurt dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar başkanlığında, Direktörler Laura Gök ve Bahadır Çam ile Rusya’nın en önemli kuruluşlarından biri olan Uluslararası Müslüman İşadamları Derneği ile Moskova’da MoU anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile MÜSİAD 78 ülkede 208 irtibat noktasına ulaşmış oldu.

TEMSİLCİLİK AÇILACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uyar, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin çok iyi olduğunu belirterek, çok büyük bir ticari potansiyel olduğunu ve bu potansiyelin, süratle rakamlara da yansıması için çalışılması gerektiğini belirtti. Uyar, bu anlaşmanın iki ülke ticari ilişkilerine çok önemli katkılar sağlayacağına dikkati çekti. Uyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, iki ülke arasındaki ticari hacmin artırılması yönündeki talimatıyla çalışmalar yürüttüklerini, karşılıklı kazan-kazan ilkesi doğrultusunda Rusya’ya dönük projeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, çok kısa bir zamanda Moskova’da bir MÜSİAD temsilciliği açacaklarını bildirdi.

#MUSİAD
#Rusya
6 yıl önce