|

Ödül kazanan 35 eseri TOKİ projelendirecek

TOKİ tarafından “Mahalle” temasıyla düzenlenen “7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması” sonuçlandı. 35 eser ödüle layık görüldü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ödül kazanan projeleri konsepte uygun yerlerde projelendireceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:39 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Emlak Konut GYO tarafından “Mahalle” teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.
Emlak Konut GYO tarafından “Mahalle” teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

Mimarlık dünyasında farklı fikir ve arayışların önünü açabilmek amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından “Mahalle” teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı. 123 projenin katıldığı yarışmada, 35 proje ödül aldı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yarışmacılara 7 bölgede belirlenen gerçek alanlar verilerek, tasarımlarını bu alanlar üzerine geliştirmelerinin istendiğini söyledi.

Turan, “Mahalle konseptiyle düzenlediğimiz bu yarışmada dereceye giren projeler kağıt üzerinde kalmayacak. 2014’te düzenlediğimiz yarışmanın ödüllü eserleri, 11 bin 250 konutu kapsayan özgün tasarımlar olarak üretimde. Aynı şekilde ödüllü mahallerimizi de, nihai bir değerlendirmeyi takiben katıldıkları coğrafi bölgelerde inşa etmeye başlayacağız" dedi.

YATAY MİMARİ ÖNE ÇIKACAK

Önceliklerinin uzun yıllar boyunca kaliteli ve huzurla yaşanabilecek bir yaşam alanı olduğunu belirten Turan, çok katlı yapılar yerine yatay mimariyi benimsediklerini kaydetti. Turan, daha düşük katlı, hastanesi, okulu ve ibadethaneleriyle kendi içinde merkezi bulunan hayat merkezleri kurmayı hedeflediklerini de aktardı. Yarışmalarla, mimarlık öğrencileri ve genç mimarlara kendilerini geliştirme ve ülke mimarisini hak ettiği noktalara çıkarma fırsatı sunulduğuna da dikkat çekildi. Turan, ülke olarak elimizde yüzyıllara dayanan Türk mimari örnekleri olduğunu ve bunu bir fırsat olarak görüp, iyi değerlendirmek gerektiğini dile getirdi.

  • BİRİNCİYE 125 BİN LİRA
  • Ödül töreni 19 Ekim yarın TOKİ’nin İstanbul Halkalı’daki hizmet binasında yapılacak. Ödül töreninin ardından dereceye giren eserlerin sergilendiği alan gezilecek. Turan, her bölgenin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmada birincinin 125 bin lira, ikincinin 100 bin lira, üçüncünün 75 bin lira ve mansiyon sahiplerinin de 35 bin lira ödül aldığını bildirdi. Yarışmadaki ekiplerde en az bir mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarı bulunması şartının arandığını aktaran Turan, mimarlık öğrencilerinin de yarışmaya yardımcı olarak katılabildiğini ifade etti.
#TOKİ
#Eser
#Bina
6 yıl önce