|

Ordu-Giresun için THY'den 'business class' talebi

Deniz üzerine kurulan ve yaklaşık 2 senedir hizmet veren Ordu-Giresun Havalimanı'nı tercih eden yolcu sayısı ayda 200 bin kişiyi aştı. Bölgeyi ziyaret eden turistlerin yüzde 90 oranında Suudi Arabistan'dan olması da THY'nin Ordu-Giresun Havalimanı'na gerçekleştirdiği seferlerde 'business class' beklentisini yükseltti.

Yeni Şafak ve
16:47 - 3/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:23 - 3/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ordu-Giresun Havalimanı
Ordu-Giresun Havalimanı

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 22 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen açılışının ardından bölgeye seyahat eden yolcu sayısında büyük artışlar yaşandı. Hizmet vermeye başladığı ilk ay 20 bin yolcuyu ağırlayan Ordu-Giresun Havalimanı, şimdilerde ayda yaklaşık 230 bin yolcuya seyahat etme olanağı sağlıyor.

Yurt içi seferlerin yanı sıra yurt dışından da Ordu ve Giresun’a gerçekleştirilen seferlerde aylık 10 bini aşkın yolcu bulunuyor.


THY'den Giresun'a 'business class' talebi

Türk Hava Yolları tarafından Ordu-Giresun Havalimanı’na İstanbul ve Ankara’dan günlük ortalama 3’er sefer düzenleniyor. Turizmcilerin havayolu şirketlerinden beklentisi ise günlük uçuş seferlerinin arttırılmasına ek olarak yolcular için “business class” bölümünün de hizmet vermesi.

  • Doğu Karadeniz bölgesini 2010 yılında ortalama 30 bin turist ziyaret ederken, 2016 yılı rakamlarında turist sayısının yarım milyonu aştığı açıklandı. Bölgeye gelen turistlerin yüzde 90 oranında Suudi Arabistan’dan olması uçuşlardaki “business class” talebini gittikçe arttırdı. Giresun turizm bölgesinde, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ın yanı sıra Tunus ve Cezayir gibi yeni pazarlar da hedefleniyor.

Giresun’un Kümbet yaylası başta olmak üzere turistlerin tercih ettiği doğa harikası birçok yaylaya ziyaretlerin arttırılması için bölgedeki turizmciler, THY’nin talepleri konusunda düzenleme yapmasını bekliyor.


THY'nin Trabzon'a olan seferlerinin daha sık olması ve birinci sınıf uçuş olanağı sunması da Ordu-Giresun bölgesindeki turizmcilerin tepkisini çekiyor.


#Ordu-Giresun Havalimanı
#Giresun
#THY
7 yıl önce