|

Oyak, 3 projeye start verdi

OYAK, Ayazağa, Dragos ve İkitelli’de toplam 1.5 milyon metrekarelik alanda gayrimenkul geliştirme projelerine start verdi. Projeler hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem
OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem

Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK, yaklaşık 330 bin üyesinin birikimini değerlendirmek amacıyla gayrimenkul projelerine devam ediyor. 2017 yılında Ankara, İzmir ve Yalova'da yaklaşık 4 milyon metrekare arsa üzerinde 800 milyon liralık gayrimenkul yatırımı başlatan OYAK, yeni gayrimenkul projelerini İstanbul'a yönlendirdi.

İlk ihale ‘Ayazağa’

OYAK, ilk etapta İstanbul-Türk Telekom Stadyumu yakınındaki 22 bin 444 metrekarelik konut ve ticaret imarlı arsasını ‘Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı' modeliyle ihaleye çıkarıyor. Hasılat paylaşımı projelerini etaplar halinde gerçekleştirecek olan OYAK, İkitelli-OYAK Kent'te 18 bin 948 adet ve Maltepe-Dragos'ta 580 adet konut ve ticaret alanından oluşan karma projenin inşası için de ön hazırlıklarını tamamladı.

  • Üyelerin birikimi artacak
  • OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, amaçlarının üyelerin birikimlerini değerlendirmek olduğunu söyledi. Erdem, “Gayrimenkul sektörünün ülkemizde önemli bir geleceği olduğuna inanıyoruz. OYAK güvencesiyle hayata geçireceğimiz projelerde çevreyle barışık bir kentsel mimariyi modern yaşamla bütünleştirmeye önem veriyoruz. Bunun için projelerimizde tasarım yarışmaları düzenliyor, en iyi tasarımla ilerlemeyi seçiyoruz” dedi
#OYAK
#Proje
#Gayrimenkul
6 yıl önce