|

Paranın yeni yol haritası çizilecek

İstanbul, bugüne kadar düzenlenenlerden çok farklı bir finans zirvesine ev sahipliği yapıyor. 50 ülkeden 10 bin katılımcıyı ağırlayan Küresel Katılım Finans Zirvesi'nde 75 farklı oturum yapılacak. Ana teması 'İnsani Finanas' olarak belirlenen zirvede paranın yeni yol haritası belirlenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:19 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
 Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi iki gün sürecek.
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi iki gün sürecek.

Tarih boyunca, farklı din, dil ve ırktan insanları kucaklayarak bir araya getiren, insani değerlere yaptığı ev sahipliğiyle 2016 yılında “İnsanlık Başkenti” seçilen İstanbul’da bugün çok anlamlı bir zirve yapılıyor. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi iki gün sürecek. 50 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı zirvede; parayı üretim ve yatırımla büyütmeyi amaçlayan, insanı ve insani değerleri temeline alan “İnsani Finans” kavramı masaya yatırılacak. Büyük önem verilen zirvede yeni bir finansal sistemin temelleri tartışılacak.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Organizasyon; bin kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanı sıra 200’den fazla konuşmacıyı bir araya getiriyor. Organizasyon kapsamında düzenlenecek 75 farklı oturumda, sektör temsilcileri ve bürokratlarla birlikte, Oxford ve Harvard gibi üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyen, insani finans sisteminin topluma ve insana sağlayacağı faydaları tartışacak. Bu kapsamda geliştirilebilecek finansal ürünler ve bu ürünlerin altyapıları ele alınacak.

GPAS İstanbul, “İnsani Finans Panelleri” ve “İnovasyon Oturumları” ile farkındalık sağlamayı, “Business School” ile insani finans dünyasını anlatmayı, “Fon ve Girişimci Görüşmeleri” ile yeni yatırımları geliştirmeyi, “Devlet ve Endüstri Panelleri” ile fikir paylaşımında bulunmayı, “Eğitim Programları” ile insani finans bilincini artırmayı amaçlıyor.

  • İNSANİ FİNANSIN ODAĞINDA ÜRETİM VAR
  • Zirvede paranın değerinin her aşamada üretimden geçtiğine vurgu yapılacak. 'İnsani Finas'ın konomik felsefenin temelinde ise islami ya da faizsiz bankacılık olarak sınırlandırılamayacak bir finansal sistem ve faize dayalı olmayan, kaynakları maksimum seviyede üretime ve yatırıma döndürme isteği bulunuyor. Zirvenin hedefleri arasında; parayı artırmayı değil; paranın ve kazancın insanın mutluluğunu, sürdürülebilir refahını ve ekonominin üretim kapasitesini artırma, paylaşımı esas alan insani ve ahlaki temelli yatırım araçları ile sürdürülebilir ekonomik büyüme de var. Bankacılıktan sigortacılığa, yatırım finansmanından, emeklilik fonlarına kadar finansal sistemin tüm paydaşları için paranın nasıl kazanıldığı sorgulanacak.

BİRÇOK KURUMUN İŞBİRLİĞİ VAR

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan İnsani Finans Zirvesi için birçok kurum ve kuruluş işbirliği yaptı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonunda yapılan zirve; Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), BSermaye Piyasası Kurulu (SPK), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) destekleriyle gerçekleştiriliyor.

#Para
#Finans
#Küresel Katılım Finans Zirvesi
6 yıl önce