|

Poşetteki reklam küçülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşetlerdeki marka ismi ve logolarının yüzde 20’yi geçemeyeceğini açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirildi.
Sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirildi.

Kurum, dün yapılan düzenlemeyle, poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdiklerini de ekledi. Kurum, söz konusu düzenleme ile eczanelerde sadece ilaç satışlarında kullanılan, çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 200x350 milimetre (körük kalınlığı ve sap uzunluğu dahil) ebadından küçük, saplı ve sapsız poşetlerin usul ve esasların kapsamından çıkarıldığına değindi. Kurum, eczanelerde ilaçlar için kullanılacak plastik poşetlerin tüketiciye ücretsiz olarak verilebileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

EN AZ 40 MİKRON

  • “Usul ve esaslar kapsamında yer alan ve ücrete tabi tutulan poşetlerin çift kat kalınlığı için 40 mikron ve üzerinde olma zorunluluğunu getirdik. Çift kat kalınlığı 40 mikrondan daha küçük olanların (gıda hijyeni amaçlı verilenler ile eczanelerde ilaçların taşınması için verilenler hariç) kullanımı kısıtlandı.”
#Poşet
#Reklam
#Kısıtlama
5 yıl önce