|

Putin'den oligarklara 'Türkiye' mesajı

Kremlin Sarayı'nda oligarklarla bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus işadamlarına Türk iş dünyası ile ilişkileri koparmak gibi bir öneri ya da talimatta bulunmadı.

Yeni Şafak
16:10 - 25/12/2015 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 25/12/2015 Cuma
Diğer

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Kremlin Sarayı'nın tarihi Yekaterina salonunda ülkenin oligark sınıfının temsilcileri ile buluştu. Putin'in gelenek haline getirdiği yıllık buluşmada iş dünyasının şirketleri ya da servetleriyle ön planda olan temsilcileri katıldı. Zirvede konuşulan en önemli konuların başında “Türkiye krizi”nin olduğu bildirildi. Putin'in Türkiye ile iş yapma konusunda "negatif sinyal" vermediği belirtildi.


Vedomosti gazetesinin aktardığına göre, zirveye Aleksey Miller (Gazprom), German Gref (Sberbank) ve İgor Seçin (Rosneft) gibi devlet kontrolündeki şirketlerin CEO'larından, Pyotr Aven (Alfabank), Viktor Vekselberg (Renova), Süleyman Kerimov (Hafta Moskva) ve Olge Deripaska'ya (Bazovo Elementa) gibi özel sektörün önde gelen isimlerine kadar, 50'ye yakın isim katıldı.


Ancak görüşmenin başında konuşan Putin, ülkenin çok zor günlerden geçtiğini, ancak buna rağmen iş dünyasının yeni şartlara uyum sağlama konusunda başarılı olduğunu ve büyük Rus şirketlerin stratejik konumlarını kaybetmediklerini vurguladı.



“BİR TALİMAT VERMEDİ”


Toplantıya katılan bir oligark, Putin'n Rus işadamlarına Türkiye ile iş ilişkileri konusunda bir talimat, yorum ya da önerisi olup olmadığı sorusunu yanıtladı. Rus işadamı, “Türk iş dünyası ile ilişkileri koparmak gibi bir öneri ya da talimat olmadı. Putin sadece bir kez daha Türkiye ile yaşanan krizde Rusya'nın pozisyonunu anlattı” dedi. Rus liderin özellikle 1 Ocak 2016'dan itibaren ekonomik ilişkilerde kopma noktasına gelinen Ukrayna ile yaşanan sorunlara ağırlık verdiği de belirtildi.

#Rusya
#oligarklar
#Türkiye
#Vladimir Putin
8 yıl önce