|

Rafta başka kasada başka

Son günlerde iyice artan müşteri hassasiyeti, zam fırsatçılarını kolayca gün yüzüne çıkarıyor. Market raflarındaki fiyata bakarak ürün seçimini yapan müşteri, kasada başka fiyatla karşılaşınca şok yaşıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tüketiciler fırsatçıların fiyat oyunundan rahatsız.
Tüketiciler fırsatçıların fiyat oyunundan rahatsız.

Müşteri itirazını dile getirince, kasiyerler ya fiyat artışından haberlerinin olmadığını iddia ederek konuyu geçiştiriyor ya da “dolar yükseldi” diyerek yüzde 50’ye varan zamlara gerekçe uydurmaya çalışıyor. Sert tartışmalara da neden olan fahiş zamlardan dolayı, müşteriler ya ilgili zamlı ürünü almamayı tercih ediyor ya da marketten aldığı bütün ürünleri sepetiyle birlikte bırakıp tepkisini ortaya koyuyor. Özellikle zincir marketlerde rastlanan fırsatçılığın ortaya çıkmasını sağlayan müşteri dikkati karşısında ne diyeceğini bilemeyen kasa görevlileri, itiraflarda da bulunuyorlar.

ETİKET HIZLI ZAMA YETİŞEMEDİ

Bunun ilginç bir örneği geçtiğimiz günlerde bir Praktiker mağazasında yaşandı. İstanbul Bayrampaşa’daki Axis AVM’deki Praktiker’e giden bir müşteri, duş seti alırken yüzde 50 zamla karşılaştı. Kasiyer kasada fiyatı okutup 89,90 lira isteyince, müşteri etikette 59,90 lira yazdığını söyleyip itiraz etti. “Yanlış ürün almışsınızdır” cevabını alan müşteri, kasiyerle raflarda fiyat etiketlerini incelediler. Müşterinin dediği doğruydu çünkü hem müşterinin aldığı duş seti hem de diğer duş setlerinin üzerinde 59,90 lira fiyat vardı. Diyecek bir şey bulamayan kasiyer, bütün ürün fiyatlarının arttırıldığını söyledi ve dolardaki artıştan bahsedip, “2 kişi olduğumuz için etiketleri güncelleyemiyoruz” dedi. Müşteri, fiyat farkına tepki gösterip mağazayı terk etti. Ertesi gün Yeni Şafak muhabiri aynı mağazada fiyat incelemesi için gittiğinde tüm fiyat etiketlerinin kaldırıldığı görüldü.

#ürün
#Tüketim
#Fiyat
6 yıl önce