|

Rize'den ateşlenen 'Tayfun' Rusya'da endişe yarattı: Sinop'tan Sivastopol'a 300 kilometre mesafe var

ROKETSAN'ın geliştirdiği yerli füze 'Tayfun'un Sinop açıklarına fırlatılarak yapıldığı test atışı dünyanın gündemine oturdu. 300 kilometre sınırını aşan ilk Türk füzesi olan Tayfun ile ilgili konuşan Rusya Devlet Duması Üyesi Semyon Bagdasarov "Rize bölgesinden ateşlendi. Ki burası Sayın Erdoğan'ın memleketi ve Sinop'un yanında Türk Donanmasının Karadeniz Filosu Komutanlığı burada yer alıyor. Bunu oradan attılar. Sinop'tan Sivastopol'a 300 kilometre mesafe var. Ama nedense biz burada kendimizi kandırıyoruz." dedi.

Elif Karahan Şimşek
00:21 - 22/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 22/10/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Rusya Devlet Duması Üyesi Semyon Bagdasarov.
Rusya Devlet Duması Üyesi Semyon Bagdasarov.

Yerli füze Tayfun, geçtiğimiz günlerde Rize-Artvin Havalimanı'ndan Sinop açıklarına fırlatıldı. Tayfun, 300 kilometre sınırını aşan ilk Türk füzesi oldu.

ROKETSAN tarafından gerçekleştirilen Tayfun füzesi Rusya'nın da dikkatini çekti.

Rusya Devlet Duması Üyesi Semyon Bagdasarov bunun çok tehlikeli bir trend olduğunu belirterek,
"Türkiye ile müttefikliğimize farklı bir şekilde bakmalıyız. Bunu daha önce pek çok kez söyledim. Üzgünüm Türkler birkaç gün önce bir füze testi gerçekleştirdi. İsmi Tayfun. Sanıyorum 534
kilometre
menzili var. Ne düşünüyosunuz? Hangi yöne gitti?Ege'ye gitmedi. Akdeniz'de gitmedi. Türk toprakları içinde bir yere gitmedi. Rize bölgesinden ateşlendi."
dedi.


"SİNOP'TAN SİVASTOPOL'A 300 KİLOMETRE MESAFE VAR"

Rize'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olduğuna vurgu yapan Bagdasarov,
"Sayın Erdoğan'ın memleketi ve Sinop'un yanında Türk Donanmasının Karadeniz Filosu Komutanlığı burada yer alıyor. Bunu oradan attılar. Sinop'tan Sivastopol'a 300
kilometre
mesafe var. Ama nedense biz burada kendimizi kandırıyoruz."
ifadelerini kullandı.

#Tayfun
#Füze
#Rusya
2 yıl önce