|

Ruslar yeni yılda Antalya'da

Ruslar, yeni yıla Antalya'da girmeye hazırlanıyor. İki ülke arasında charter uçuşların tekrar başlamasıyla ekim ve kasım ayında Türkiye'ye akın eden Rus turistler, şimdi de 'yılbaşı tatil paketlerine' akın ediyor.

Yeni Şafak
11:16 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 08:19 - 8/11/2016 Salı
Diğer

Yeni yılı yurtdışında karşılamak isteyen binlerce Rus turist, Türkiye'deki tatil paketlerini satın almaya başladı. “Rusya'dan sürpriz kış talebi” açıklaması yapan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yetkilileri, “Yeni yıla yurtdışında girmek isteyen Rusların rotası Türkiye oldu” dedi.



Kommersant gazetesine açıklama yapan ATOR yetkilileri, şu bilgileri verdi: “Rusya turizm sektörü düşük sezona girilmesine rağmen Türkiye'ye akın ediyor. Sıcak yaz aylarını geride bırakmış olmamıza rağmen ekim ayında Türkiye destinasyonu bir önceki yıla göre yüzde 113 talep artış gösterdi. Sadece iki ayda, yasakların kalkması ve charter uçuşların başlamasıyla yaklaşık 500 bin Rus vatandaşı Türkiye'yi ziyaret etti.” Rusya'nın önde gelen TezTour ve TUİ gibi dev tur operatörleri ise, “Türkiye'deki turizmcileri iyi bir yeni yıl bekliyor” dedi.



NORMALİN ÜZERİNDE


TezTour yetkililerinden Larisa Ahanova, Türkiye'ye talebin kış aylarında da normalin üzerinde olduğunu belirterek, özellikle aralık sonuyla ocak ayı başlarında yeni yılı kutlamak için çok sayıda Rus turistin Türkiye'yi tercih ettiklerini dile getirdi. TUİ operatör şirketi ise Türkiye'ye talebin artması üzerine charter seferleri devam ettirme kararı aldıklarını duyurdu.


#Rusya
#Rus turistler
#Antalya
7 yıl önce