|

Rusya ile enerji krizi yaşanmayacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hem Avrupa Birliği hem uluslararası anlaşmalar gereği kısa vadede Rusya ile enerji krizi yaşanmayacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:04 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:11 - 28/12/2015 Pazartesi
AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'nın tavrını devam ettirmesi halinde Türkiye'ye vereceği etkinin tahmin edileceğinden daha az olacağına inandığını söyledi.



1 Ocak itibarıyla Rusya'nın uygulamayı düşündüğü ambargonun 24 Kasım'dan 1 Aralık'a kadar yaşanandan daha fazla olmayacağını dile getiren Tüfenkci, "Çünkü hükümetimiz alternatif pazarlarda gerek sebzenin başka pazarlara yönlendirilmesi, gerekse üreticilerimizin bir şekliyle desteklemesi noktasında gerekli tedbirleri almış durumdayız. Şunu da ifade etmek istiyorum; bu ambargolar iki halkın da yararına değildir. Rusya'nın daha fazla ve pahalı sebze ve meyve yemesine neden olmaktadır. Umuyorum ki uzun süreli devam etmez" diye konuştu.




"Gerekli tedbirler alındı"


Tüfenkci, Türkiye'nin enerji konusunda gerekli tedbirleri aldığını ifade ederek, "Doğalgazla ilgili Enerji Bakanlığımız gerekli girişimlerde bulundu ve kısa, orta ve uzun vadeli tedbir ve senaryolarını çalıştı. Dolayısıyla kısa vadede bir kriz olacağına inanmıyorum. Çünkü hem Avrupa Birliği hem uluslararası anlaşmalar gereği bunun kısa vadede mümkün olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla yakın zamanda Rusya ile enerji krizi yaşanmayacağına inanıyorum" diye konuştu.



#Rusya
#enerji
#kriz
#enerji krizi
8 yıl önce