|

Rusya, kruvaziyerde ortaklık önerdi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Rusya’nın Karadeniz’de Soçi-İstanbul parkurunda kruvaziyer turlarının başlatılması için iki ülke tarafından çalışma yapılması yönünde öneride bulunduğunu duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 00:43 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Rusya, kruvaziyerde ortaklık önerdi​​
Rusya, kruvaziyerde ortaklık önerdi​​

Açıklamada, TÜROB Başkanı Timur Bayındır ile birlikte TÜROB yönetiminin geniş katılım gösterdiği MITT Moskova 2017 Turizm Fuarı’nda, Rusya tarafının Karadeniz’de Soçi-İstanbul parkurunda kruvaziyer turlarının başlatılması için iki ülke tarafından çalışma yapılması yönünde öneride bulunduğu, Karadeniz kıyılarını dolaşacak olan turun Soçi’de başlayıp İstanbul’da sonlanmasının öngörüldüğü bildirildi. Bu yıl Türkiye'ye Rusya'dan 3-3,5 milyon civarında turist gelmesinin beklendiği de kaydedildi.

Rusların ilk tercihiyiz

TÜROB, açıklamasında Rusya’dan Türkiye’ye 2017 yılında gelecek turist sayısının 2015 rakamlarına yaklaşması mümkün olmakla birlikte fiyatlardaki gerilemeye bağlı olarak elde edilecek turizm gelirinde önemli bir değişim olmayacağı tahminine de yer verildi. Öte yandan Rusya’nın turizmde karar merci olan Federal Turizm Ajansı, ilk verilere göre, bu yıl Türkiye’ye gidecek Rus turist sayısında önceki yıla kıyasla önemli oranda artış kaydedileceği öngörüsünde bulundu. Rusya Federal Turizm Ajansı’nın tur operatörlerinden derlediği verilere göre, Rusların Mayıs 2017 tatillerinde toplam talepte yüzde 12 artış kaydedildi. Rezervasyon payında Türkiye yüzde 32 ile ilk sırada yer alırken, ardından yüzde 8 ile Kıbrıs, yüzde 7 ile Yunanistan geldi.

Fiyat inerse kalite düşer

Katma değere odaklanılması gerektiğine de vurgu yapıldı. TÜROB yazılı açıklamada, “Pazarda faaliyet gösteren bazı tur operatörleri otellerden sürekli olarak fiyat indirimi talep ediyor. Fiyatların 'denge fiyat' seviyesinin altına çekilmesi neticesi olarak muhtemel hizmet standardında gerileme, orta ve uzun vadede telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilir. Bu nedenle, başta hükümet temsilcilerimizle, tüm sektör paydaşları olarak gelen turist sayısından çok, elde edilecek gelir ve katma değere odaklanmamız, gerek ülke ekonomisi gerekse sürdürülebilir turizm açısından büyük önem taşıyor. Hükümetimiz tarafından uçaklara sağlanan akaryakıt desteği, tur operatörleri ve hava yolu şirketleri tarafından pazarın canlandırılması açısından son derece önemli ve yararlı olarak bulunuyor" ifadelerini kullandı.

#Rusya
#Karadeniz
#Soçi
7 yıl önce