|

Rusya yabancı yatırımcıyı etkilemedi

Rusya’nın yaptırımlarından etkilenmeyen yabancılar Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen otel zinciri Choice Hotels Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci yatırımını Kahramanmaraş'ta gerçekleştiriyor.

Yeni Şafak
15:46 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 15:17 - 8/12/2015 Salı
IHA

Dünyanın önde gelen otel zinciri Choice Hotels Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci yatırımını Kahramanmaraş'ta gerçekleştiriyor.


Şişli'de, en üst segmenti olan Clarion markası ile Türkiye'de ilk yatırımını yapan Choice Hotels Türkiye'de anlaştığı Selra Turizm ile yatırımlarını arttırmayı hedefliyor. Otel bünyesinde Selra Turizm ile Clarion arasında protokol imzalandı. Choice Avrupa Direktörü Georg Schlegel, Rusya'nın ambargo uygulamasına, "Ben eminim Türkiye Rusya krizinden etkilenen kısmını diğer pazarlardan çok rahat telafi edecektir" dedi.


Krizin daha çok sahil kesimleri etkileyeceğini ifade eden Schlegel, "Rusya ile Türkiye arasındaki bu yaşanan krizden dolayı daha çok sahil otelleri ve dinlenme otelleri etkilenecektir. Dolayısıyla yaşanan krizin bizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Biz kendi işimize odaklanmış ve planlarımız dahilinde yürümeyi düşünüyoruz. Özellikle büyükşehirlerde baktığımızda İstanbul ve Ankara gibi şehirlere gezmek, dinlenmek ve eğlenmek amaçlı tatil yapmak amacıyla gelen misafirlerden çok, iş amacıyla seyahatlerin arttığını görüyoruz. Dolayısıyla bizim bu şehirlerdeki gelişmemizi ve planlarımızı etkileyecek bir gelişme söz konusu değil. Eğer ki yapmış olduğumuz işlerde bir bacağınızın üzerinde duruyorsanız. Elbette bir takım aksaklıklar söz konusu olacaktır. Sadece Rusya pazarıyla çalışmanın bazı dezavantajları olacaktır" diye konuştu.


Georg Schlegel, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu durumun Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bugüne yaşadığını ve kendini toparlayacağını kaydetti.


2014 yılından bugüne Türkiye'de olduklarını ve Kahramanmaraş'a da bir protokol yapmak için geldiklerini belirten Schlegel, "Şu anda İstanbul Şişli'de bir otelimizin de çalışmaları devam ediyor. 2016 sonu gibi iki otelimizi daha Kahramanmaraş'taki otelimizle birlikte açılışını yapacağız. Metropol şehrimiz İstanbul haricinde Kahramanmaraş ilk otelimiz 2 yıl içerisinde 24 otele ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda Türkiye'de 10 büyükşehirde görüşmelerimiz devam ediyor. Kahramanmaraş'ın 5 yıldızlı bir otel ihtiyacı vardı. Bunu gördük ve bu ihtiyacı gidereceğimizi düşünüyorum. 2016 yılının ilk çeyreğinde büyük açılışımızı Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

#Rusya
#Choice Hotels
#Selra Turizm
#Türkiye'ye yatırım
#yatırım
#yabancı yatırımcı
8 yıl önce