|

Rusya'ya biber ayarı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rusya'nın Türkiye'den biber ve nar ithalatını durdurmasının Rusya'ya zarar vereceğini, Türkiye'nin ihracatta Rusya'ya bağımlı olmadığını söyledi. Demirtaş, “Bu sorunlar bitse bile bundan sonra Rusya güvenirliğini kaybetmiş durumda. İhracatçılarımız farklı pazar arayışındalar ve eninde sonunda bir şekilde raylar yerine oturacak" dedi.

Yeni Şafak
10:41 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 18/03/2016 Cuma
IHA

Rusya'nın Türkiye'ye koyduğu amborgadan biber ve nar da nasibini aldı. Rusya'nın 17 Mart'tan itibaren Türkiye'den ithal ettiği biber ve nar alımını durduracağı açıklamasının ardından İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, bu durumun Rusya'nın zararına olacağını ve kendi halkının kaybedeceğini ifade etti.



“RUSYA'NIN BU İŞTEN KAYBI TÜRKİYE'DEN BÜYÜK"

Rusya'nın daha önce de başka kalemlerde ithalat yasakları yaptığını hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi: “Bu konu ile ilgili olarak Rusya ile ticaret yapan firmalarımızdan zor durumda kalanlar oldu. Ödemesini alamayan, Rusya'da farklı sorunlar yaşatılan üyelerimiz var. İhracatçı firmalarımız için bu sorunlar bitse bile bundan sonra Rusya güvenirliğini kaybetmiş durumda. İhracatçılarımız farklı pazar arayışındalar ve eninde sonunda bir şekilde raylar yerine oturacaktır diye düşünüyorum. İhracatta kaybettiğimiz her pazar bizim gelir hanemize eksi olarak kaydediliyor ama biz ihracatta Rusya'ya bağımlı değiliz. Rusya'nın bu işten kaybı bizimkinden daha büyük. Her şeyden önce bu yasaklar Rus halkını zor durumda bırakıyor çünkü özellikle tarım sektöründe Türkiye'den çok fazla ithalat yapıyorlardı. Bunlar birden kesilince iç piyasada fiyatlar arttı ve kendi tüketicileri zor durumda kaldı. Bu tip yasaklar ile Rusya hem kendi halkını hem de bizim ticaret yapan üyelerimizi zor durumda bırakıyor. Siyasi meselelerin ekonomiye yansıtılmasını doğru bulmuyorum."

#Rusya
#Biber
#Nar
#Ekrem Demirtaş
8 yıl önce