|

Rüzgar yoksa küreklere yükleneceğiz

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Genel olarak dünyada artık gerek ucuz gerekse bol parayla büyüme dönemi sona erdi. Bugün, dünyada böyle bir rüzgar ortadan kalkmış vaziyette. Rüzgar yoksa biraz küreklere yükleneceğiz" dedi.

Burak Karaca
04:00 - 18/11/2018 الأحد
Güncelleme: 12:51 - 18/11/2018 الأحد
Yeni Şafak
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik

22. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde, "Güçlü İşletmeler, Güçlü Ekonomi" temasıyla Hatay'da gerçekleştirildi. İlk günü basına kapalı olan zirvenin ikinci gününde etkinliğin açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, DASİFED Başkanı Faruk Ekinci ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin yaptı.

AÇIKLANAN TEDBİRLER SON DERECE OLUMLU

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, buradaki konuşmasında, Merkez Bankası'nın 625 baz puanlık faiz artışına iş dünyası olarak destek verdiklerini söyledi. Bilecik, açıklanan Yeni Ekonomik Plan (YEP) ile daha gerçekçi hedefleri görmekten memnun olduklarını, enflasyonla mücadele için farkındalık yaratmak üzere Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nın son derece olumlu gelişmeler olduğunu da ifade etti.

ARTIK AKSİYON ZAMANI

Ekonominin düzelmesinin sabır, inat ve irade gerektirdiğini vurgulayan Bilecik, konuşmasını şöyle sürdürdü: Önümüzdeki süreçlerde bunu göz önüne almamız gerekir. Bugün, dünyada böyle bir rüzgar ortadan kalkmış vaziyette. Ancak biz Türkiye ve iş insanları olarak, rüzgar yoksa biraz küreklere yükleneceğiz, elimizdeki malzemeye bakacağız. Bunun için Türkiye’nin bu zorlu dönemin üstesinden gelmek için yapısal sorunlara odaklanması ve hiç vakit kaybetmeden bir reform takvimi oluşturması gerekiyor. Ekonomide gürlediğiniz kadar, yağmanız lazım. Zaman artık aksiyon zamanıdır.”


CBİ ile imzalar atıldı

Zirve kapsamında ayrıca, TÜRKONFED ve UNDP Türkiye’nin, Türkiye’deki işletmeleri deprem, yangın, sel ve mülteci krizi başta olmak üzere doğal afet ile karmaşık acil durumlara karşı hazırlayacağı platform olan CBi Türkiye’nin imza töreni de yapıldı. Özel sektörün ihtiyaç ve kapasitesini belirleyerek iş dünyasını afet ve acil durumlar karşısında güçlendirmek, bilgi paylaşımını artırmak, işletmeleri dirençli kılmak, afet anında özel sektörün etkilenen bölgelere katkısını artırabilmek için çalışacak olan CBi Türkiye’nin imza töreni, TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan ve Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi Irena Vojackova Sollorano'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

#Erol Bilecik
#TÜSİAD
#EKonomi
٪d سنوات قبل