|

Şarbon spekülatörüne fırsat verilmesin

THD Genel Başkanı Turhan Çakar, et spekülatörlerinin şarbonu fırsat bilerek fiyat arttırımına gittiğini belirterek, “Spekülatörlere ve aracılara fırsat verilmesin” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:03 - 5/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Zam konusunda çeşitli kurumlardan sürece dair açıklamalar arka arkaya geliyor.
Zam konusunda çeşitli kurumlardan sürece dair açıklamalar arka arkaya geliyor.

Son günlerde önemli gündem maddeleri arasına giren şarbon ve yerli üretim ete uygulanan zam konusunda çeşitli kurumlardan sürece dair açıklamalar arka arkaya geliyor. Son olarak Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar düzenlediği toplantıda, et spekülatörlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Şarbonu fırsat bilerek et fiyatlarının artırılmasına neden olan spekülatörlere ve fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Çakar, piyasadaki sorunları değinerek yetkililere çeşitli konularda çağrıda bulundu.


MODERN KOMBİNALAR KURULSUN

Şarbon sorununun tüketicilerde güvensizliğe yol açtığını belirten Çakar, bu alanda atılması gereken adımlara yönelik birçok farklı öneride bulundu. Mezbahalar yerine sağlıklı ve modern kombinalar kurulması gerektiğini ifade eden Turhan Çakar, veteriner istihdamının da artırılmasını istedi. Bunun yanında veteriner hekimlere yetki ve sorumluluk verilmesi gerekliliğinin altını çizen Çakar, “İthal hayvan lobisinin yararı değil, küçük üretici ve halkın yararı ön plana alınsın. Tüketici haklarına, küçük çiftçi ve kamu yararına, sosyal devlet anlayışına uygun yerli hayvancılık politikasına öncelik ve ağırlık verilsin" şeklinde konuştu.

#Et
#Şarbon
#Spekülasyon
6 yıl önce