|

Şimşek'ten zam açıklaması: Gündemde yok

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Yeni zamlar kapıda olacak mı? "şeklindeki soruya gündemde zam diye bir şey olmadığını aksine enflasyonu düşürmek için fiyatları düşük tutma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:39 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:40 - 7/02/2018 Çarşamba
Diğer
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Gündemimizde zam yok.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Gündemimizde zam yok.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te yaptığı açıklamada "Yeni zamlar kapıda olacak mı? "şeklindeki soru üzerine "Gündemimizde yeni zam diye bir şey yok. Tam aksine kamu maliyesinde alan olduğu ölçüde biz enflasyonu düşürmek için idari fiyatları daha düşük düzeyde tutma çabası içindeyiz.'' dedi.

REFORMLAR KESİNLİKLE SEÇİM HAZIRLIĞI DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bu reformlar seçim hazırlığı mı?" sorusuna, "
Kesinlikle değil. Genelde seçimin arifesinde kimse reformdan bahsetmez, oturup sınırlamalara gitmez, makro ihtiyati tedbirler almaz. Şu anda çok net olarak söyleyeyim, bizim gündemimizde olan bir konu değildir.
Biz Türkiye'nin gelecek performansını nasıl daha iyileştiririz ve şoklara karşı direncini artırırız, onun çabası içindeyiz." yanıtını verdi.

''GÜNDEMİMİZDE ZAM YOK''

"Yeni zamlar kapıda olacak mı?
"şeklindeki soru üzerine de Şimşek, "Gündemimizde yeni zam diye bir şey yok. Tam aksine kamu maliyesinde alan olduğu ölçüde biz enflasyonu düşürmek için idari fiyatları daha düşük düzeyde tutma çabası içindeyiz. En son sözleşme gereği Avrasya Tüneli'nde bir fiyat artışı oldu. Biz orada nihai tüketiciye yansıyan fiyat artışı çok yüksek olmasın (geçişlerde) diye KDV'yi indirdik." diye konuştu.
#Mehmet Şimşek
#Zam
#Reform
6 yıl önce