Son 1 yılda 37 ton e-atığı dönüştürdü

04:003/06/2026, Çarşamba
G: 3/06/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
“Dünya İçin Lazım” projesi bir yılı geride bıraktı.
“Dünya İçin Lazım” projesi bir yılı geride bıraktı.

Vodafone’un e-atıkların geri dönüştürülmesi için WWF-Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle başlattığı “Dünya İçin Lazım” projesi bir yılı geride bıraktı.

Bu süreçte 37 tonu aşkın e-atık geri dönüşüme kazandırılırken, projeye destek veren gönüllü sayısı 500’ü, doğayı koruma eğitimleriyle ulaşılan kişi sayısı ise 75 bini aştı.

Projenin ikinci yılında 650 gönüllü eğitmen ile 68 bin çocuğa daha ulaşılması ve 50 ton e-atığın geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor.  Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel,  “Projemizin ölçülebilir sosyal değerini de hesapladık. Buna göre, projemize yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,56 TL’lik sosyal değer üretti” dedi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise, “Projemize destek veren tüm Vodafone’lu müşterilerimiz Yanımda uygulaması üzerinden form doldurarak e-atıklarını bağışladıktan sonra 5 GB hediye kazandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki 760 mağazamızın tamamında aktif olarak e-atık topladık. Bir yılda topladığımız toplam 37 ton atığın 32 tonu mağazalarımızdan geldi” ifadesini kullandı.



#Vodafone
#Ekonomi
#geri dönüşüm