|

Bakan Kurum duyurdu: Fahiş kira fiyatlarıyla ilgili harekete geçildi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, kira artışlarına yönelik atılacak yeni adımları 10 gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

15:32 - 25/05/2022 Çarşamba
Güncelleme: 17:26 - 25/05/2022 Çarşamba
Diğer
Murat Kurum
Murat Kurum

Son dönemde konut sektöründe yaşanan fahiş artışlar hükümeti harekete geçirdi. Bu kapsamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı çalışmalara başladı. Bakanlıklar, dün ilk kez bir araya gelerek çözüm üretiminde ilerleme kaydetti.

"Ev sahipleri de kiracılar da mağdur olmayacak"

Konuya ilişkin ilk açıklama, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum'dan geldi. Kurum, İstanbul'un Güngören ilçesinde Gençosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamalarda konuya değindi.

Ev sahipleri ve kiracıların mağdur edilmeyeceğini söyleyen Kurum, "Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz.

"Cumhurbaşkanımız açıklayacak"

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz.

"10 gün içinde paylaşılacak"

Mevzuat belli, kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız." dedi.

"Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz"

Artışlarla ilgili bir yaptırım olacak mı sorusu üzerine Bakan Kurum, "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıkladı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz.

  • Düzenleme de bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor." diye konuştu.

#murat kurum
#ankara
2 yıl önce
default-profile-img