|

Stok ve zamma 45 bin şikayet

Türkiye’ye yönelik kur saldırısını fırsat bilerek ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan ve haksız kazanç sağlayan firmalarla topyekün mücadele devam ediyor. Ürünlerine fahiş zam yapanlara yönelik denetimler sürerken, vatandaşlardan da ALO 175 Tüketici Hattı’na 45 bin 362 şikayet geldi.

Nur Banu Aras
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ALO 175’e son iki buçuk ayda 45 bin 362 şikayet geldi.
ALO 175’e son iki buçuk ayda 45 bin 362 şikayet geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “stokçuları ve fahiş zamları” ihbar edin çağrısı üzerine Ticaret Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların da stokçuları ve haksız zamları ihbar ettiği ALO 175’e son iki buçuk ayda 45 bin 362 şikayet geldi. ALO 175 Tüketici Danışma Hattı önümüzdeki günlerde mobil uygulamaya geçecek. Böylelikle vatandaş gördüğü usulsüzlüklerin fotoğrafını çekerek mobil uygulamaya yükleyecek. Ticaret Bakanlığı, il ticaret müdürlükleri ve ALO 175 hattına gelen ihbarları değerlendirerek pek çok iş yerine baskın düzenledi

5 BİN 234 FİRMA DENETLENDİ

Ağustos ayından bu yana 5 bin 234 firma denetimi yapıldı. Bu kapsamda, 76 bin 663 ürün denetlendi. Bu ürünlerden 6 bin 358'inde haksız artış ve kazanç belirlendi. Vatandaşlar en çok gıda ve beyaz eşya sektörlerine yönelik ihbarlarda bulundu. Yapılan baskınlarda ihbar edilen ürünler başta olmak üzere bütün ürünlerin tek tek aylık fiyat artışlarındaki değişim izlendi. Denetimler neticesinde başta gıda malzemeleri olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinde normalin üzerinde fiyat artışı belirlendi. Bazı ürün gruplarında da gramaj düşürülerek örtülü zam yapıldığı tespit edilirken, fırsatçılarla ilgili idari işlem başlatıldı.

  • TEK TUŞLA MÜCADELE
  • ALO 175 Tüketici Danışma Hattı önümüzdeki günlerde mobil uygulamaya geçecek. Vatandaşlar böylelikle tek tuşla şikayette bulunabilecek. Vatandaş, usulsüzlüklerin fotoğrafını çekerek mobil uygulamaya yükleyecek. Bu şikayet ilçe veya il müdürlüklerine gidecek. Bakanlık ekipleri değerlendirmeye alacak. Tek tuşla şikayet imkanıyla sürecin daha da hızlanması amaçlanıyor.
#Zam
#Stok
5 yıl önce