|

‘Süper teşvik’te teknoloji atılımı

Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında, teşviklerin %75’i yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürünlere sağlanacak. Bu yatırımlarla 29 bin 671 kişiye doğrudan, 113 bin 664 kişiye dolaylı istihdam sağlanması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımların istihdama da büyük katkı sunacak
Yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımların istihdama da büyük katkı sunacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında, teşviklerin yüzde 75'i yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürünlere sağlanacak. Elektrikli bataryadan ilaçlı stente, enerji sistemlerinden hibrit motor üretimine kadar toplam 95 milyar 642 milyon liralık yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırım çeşitli teşviklerden faydalanacak." dedi. Zeybekci, "süper teşvik" olarak adlandırılan Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında desteklenecek yüksek ve orta-yüksek teknolojili projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında 19 firmaya ait toplam 23 projenin destekleneceğini hatırlatan Zeybekci, bu projelerin 4'ünün yüksek, 13'ünün orta-yüksek, geri kalanının da orta-düşük teknoloji seviyesinde yatırımlar olduğunu söyledi.

KÜRESEL REKABETTE TÜRKİYE’YE AVANTAJ

Zeybekci, yüksek ve orta-yüksek teknoloji yatırımlarının Türkiye'nin küresel ekonomideki gücünü artıracağının altını çizerek, "Sadece yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımların cari açığa katkısının yıllık 16 milyar 59 milyon dolar olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

  • İSTİHDAMA GÜÇLÜ KATKI
  • Yüksek ve orta-yüksek teknolojili yatırımların istihdama da büyük katkı sunacağına dikkati çeken Zeybekci, “Teknoloji seviyesi yüksek yatırımlarla 29 bin 671 kişiye doğrudan, 113 bin 664 kişiye dolaylı istihdam sağlanması bekleniyor” dedi. Söz konusu teşvik kapsamında en büyük yatırımı, elektrikli araç enerji depolama sistemlerinde Vestel’in yapacağını da belirten Zeybekci, projenin cari açığa yıllık 4 milyar 600 milyon dolarlık olumlu katkıyı sağlayabileceğini bildirdi.
#Süper Teşvik
#Ekonomi
6 yıl önce