|

TANAP’ta ilk doğalgaz akışı 12 Haziran’da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) açılışı için net tarih verdi. ELDER toplantısında konuşan Albayrak, Türkiye’nin enerji alanındaki yatırımlarına dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıl sonunda Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş fabrikası yerli ve milli güneş panellerinin üretimine başlayaca
Yıl sonunda Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş fabrikası yerli ve milli güneş panellerinin üretimine başlayaca

Albayrak, “Yüzyılın projesi olarak nitelediğimiz, bugünlerde son aşamasına geldiğimiz ve bugün aslında tarih müjdesini de vereceğimiz TANAP’ı 12 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile birlikte birçok önemli devlet başkanı ve bakanların da katılımıyla hizmete alıyoruz” dedi.

DAHA GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Avrupa’nın Nabucco projesini yıllarca konuştuğu halde bir adım yol alamadığını anımsatan Albayrak, şunları kaydetti: “Türkiye-Azerbaycan iş birliğiyle bu güçlü yatırım artık hayata geçiyor. Peki nasıl? İşte istikrar, işte güçlü liderlik ve işte vizyon. İnşallah, 25 Haziran sabahı Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için kurguladığı bütün projeleri hayata geçirmek için yeni bir başlangıç dönemi olacak çünkü bizim enerjide, sadece enerjide değil tüm sektörel alanlarda yeni bir hikaye yazacağımız, yeni bir dönem başlıyor. Daha çok gideceğimiz yol var.”

AKDENİZ’DE SONDAJ ZAMANI

Yıl sonunda Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş fabrikası yerli ve milli güneş panellerinin üretimine başlayacağının bilgisini veren Albayrak, “Rüzgar türbini fabrikamızın bu yıl temelini atıyoruz ve en kısa sürede o da türbinleri üretmeye başlıyor. Yaz bitmeden Akdeniz’de ilk derin ve sığ deniz olmak üzere tek tek sondajlarımız başlıyor. Off-shore (deniz üstü) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalemizi inşallah bu yıl içerisinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

#Enerji
#TANAP
6 yıl önce