|

TANAP’ta Tosçelik imzası da var

Hafta içi açılan Trans Atlantik Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP), Türkiye’nin son yıllarda imza attığı en önemli uluslararası projeler arasında yer alıyor. 1850 kilometre uzunluğundaki projede toplam 1 milyon 200 bin ton çelik boru kullanıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
TANAP, Türkiye’nin son yıllarda imza attığı en önemli uluslararası projeler arasında yer alıyor.
TANAP, Türkiye’nin son yıllarda imza attığı en önemli uluslararası projeler arasında yer alıyor.

Bu boruların 1 milyon tonu ise Türk üreticiler tarafından sağlandı. Boru tedariki için açılan ihalede aslan payını alan Tosyalı Holding iştiraklerinden Tosçelik Spiral Boru, 475 kilometrelik bölümün çelik borularını üretti. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “TANAP, Türk çelik boru üreticilerinin rüştlerini dünya çapında kanıtlamış olmaları açısından da önemli. Projede çelik boruların 1440 kilometresini Türkiyeli üreticiler yaptı. Projenin bu hızla hayata geçmesine katkı sağladığımız için büyük sevinç içindeyiz” dedi.

  • Romanya’ya da satacak
  • Tosçelik, TANAP’ın ardından Avrupa’nın da tedarikçileri arasına girdi. Tosçelik Spiral Boru, Romanya Doğal Gaz İdaresi TRANSGAZ tarafından açılan 127 milyon avroluk boru ihalesini kazanarak uluslararası projelerine bir yenisini ekledi.
#Türkiye
#TANAP
6 yıl önce