|

THY görme engelli yolculara özel uygulama başlattı

Türk Hava Yolları (THY), görme engelli yolculara yönelik yeni bir uygulama başlattı. Engelli yolcuların daha rahat seyahat edebilmesini amaçlayan uygulamaya göre, biniş kartları Braille alfabesiyle kabartmalı olarak basılacak.

Yeni Şafak
21:57 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:27 - 26/10/2017 Perşembe
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde açılan özel check-in kontuarında boarding kartlarının görme engelliler için Braille alfabesi ile basılacağını bildirdi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter'daki resmi hesabından, görme engelli yolculara yönelik yeni uygulamayla ilgili bir açıklama yaptı.

Ekşi, "Atatürk Havalimanı dış hatlarda açtığımız özel check-in kontuarında görme engelliler için boarding kartını Braille alfabesi ile basıyoruz." ifadelerini kullandı.

THY Basın Müşavirliği de engelli yolculara yönelik yeni hizmetin tanıtımı için yarın Atatürk Havalimanı'nda uygulamalı bir etkinlik düzenleneceğini belirtti.





  • Uçuşla ilgili her bilgi kabartmalı olarak basılacak
  • Bugünden itibaren seyahat edecek görme engelli yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Özel Hizmet Check-in noktasından Braille alfabesiyle kabartmalı olarak hazırlanan biletlerini temin edebilecek. Bilet üzerinde yolcuların ad ve soyadı, uçağın saat kaçta olduğu, uçağın uçuş numarası, uçuş gerçekleştirileceği kapı ve yolcunun koltuk numarası gibi bilgiler kabartmalı olarak belirtilecek. Bu şekilde görme engelli yolcular uçuşlarını daha rahat ve sorunsuz geçirme imkanına kavuşacak.
#THY
#Bilet
#Engelli
7 yıl önce