|

THY’den 72 milyon yolcu hedefi

2015’te 62 milyon yolcuya ulaştıklarını soyleyen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, “Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelir beklentimiz 12.2 milyar dolar. İştiraklerden de 5,5 milyar dolar gelir" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin 2016'da 72 milyon yolcu, 12,2 milyar dolar gelir hedefi olduğunu açıklada. Aycı, "Bu sadece ana şirket, iştirakleri de sayarsak 5,5 milyar dolar da oradan gelir” dedi. Aycı, THY'nin filosuna yeni kattığı 777-300ER uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlker Aycı, THY'nin yerli uçak TRJet'ten alım yapıp yapmayacağı sorusu üzerine, “Bunlar, yönetim kurulumuzun önüne geldiğinde bizim ihtiyacımıza cevap veren uçaklar olduğunu görürsek elbette biz de bunun içerisinde oluruz ve olmak isteriz. Biz projenin başka taraflarında olmaya talip olursak bu da sizi şaşırtmasın” yanıtını verdi.



BOEING'LE ANLAŞMA

THY'nin Boeing ile anlaşmasının da eğitim, ortak Ar-Ge merkezi gibi konuları kapsadığını açıklayan Ayıcı, "Çok yakında koltuk şirketimiz de giriyor. Bundan böyle Boeing satın alan müşterilere koltuk anlamında da THY'nin koltuk şirketinin ürünleri de teklif edilebilir. Listeye girmek üzere. Bunu da konuştuk. Bunun yanında üretimle alakalı olarak yeni konular var. Mart sonuna kadar imzalanan bu anlaşmanın içini doldurmak için ekiplerimiz bir araya gelecekler" dedi.



150 MİLYON KAPASİTE

İstanbul'a yapılan 3.Havalimanı'nı heyecanla beklediklerini açıklayan İlker Aycı, "90 milyonluk tek terminal açılışında en fazla yeri alan biz olacağız. İkinci faza geçildiğinde 120-150 milyon kapasitelere çıkıldığında ilk terminal bize bırakılacak" diye konuştu.


#thy
#hedef
#yolcu
8 yıl önce