|

THY'den personel alımı

Küresel başarı hikayesini yazmaya devam eden Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı'yla hedeflerini daha da büyütmeye devam ediyor. 200 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiği Yeni Havalimanına THY'den de yeni bir ilan çıktı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den gelen müjdeli haber gündemin en önemli konu başlıklarından biri oldu. THY, 4 bin 600 personel alımı yapacak. İşte THY personel alımına dair detaylar... THY personeli maaşları nedir? THY başvuruları nasıl yapılır?

Yeni Şafak
17:11 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 18:05 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
THY'den personel alımı.
THY'den personel alımı.

Küresel başarı hikayesini yazmaya devam eden Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Yeni Havalimanı'yla hedeflerini daha da büyütmeye devam ediyor. 200 bin kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiği Yeni Havalimanına THY'den de yeni bir ilan çıktı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den gelen müjdeli haber gündemin en önemli konu başlıklarından biri oldu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi yeni havalimanına 1600 personel alımı yapılacağını duyurdu.
İşte THY personel alımının detayları...

İstanbul Yeni havalimanıyla havacılık sektörünün daha da büyüyeceğine dikkati çeken Ekşi, bu nedenle hem THY'nin hem de kendilerinden hizmet alan şirketlerin personel alımı yapacağını vurguladı. Ekşi, gençlere THY'nin web sayfasını sürekli kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunarak, şöyle devam etti.

"İstanbul Yeni Havalimanı'nda alanın büyümesi ve operasyonların artmasına bağlı olarak yer hizmeti veren Turkish Ground Services şirketi bin 600'e yakın eleman alacak. THY olarak biz de normal büyümemize paralel her yıl 3 bine yakın personel alıyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim."

  • Yeni havalimanında yeni ortaklıklarının olduğunu anımsatan Ekşi, burasının cazibe merkezi olarak görüldüğünü, yerli ve yabancı birçok firmanın THY ile iş birliği yaparak, havalimanında yer almak istediğini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Türk Hava Yolları haziran ayında pilotlardaki boy sınırını kısaltıp maaşlara yüzde 20 zam yapmıştı. Hava İş Sendikası ile THY arasında imzalanan protokole göre pilotlara yüzde 20, diğer çalışanlara ise yüzde 10 oranında zam yapılmış ve kabin memurlarına brüt 750 TL prim verilirken, pilot maaşı zamla birlikte 32 bin TL'yi geçmişti.

#THY
#İstanbul Yeni Havalimanı
#Bilal Elkşi
6 yıl önce