|

Turkcell 2019’u rekorla kapattı

Elde ettikleri finansal sonuçlarla 2019 yılında rakipleriyle aralarındaki farkı açtıklarını aktaran Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Stratejimizin başarısını 2019’da 1,5 milyon yeni faturalı müşteri kazanarak ispatlamış olduk” dedi. Erkan, finansla sonuçlara bakıldığında ayrıca tüm zamanların en yüksek gelir ve karının elde edildiğini de belirtti.

Haber Merkezi
03:00 - 22/02/2020 Saturday
Güncelleme: 22:50 - 21/02/2020 Friday
Yeni Şafak
Murat Erkan
Murat Erkan

Turkcell 2019 yılında 1,5 milyon yeni faturalı müşteri kazanarak kapattı. Şirketin 2019 yılı finansla sonuçlarını açıklayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “2019, Turkcell için tüm zamanların en yüksek gelir ve karını elde ettiğimiz yıl oldu” dedi. Turkcell’in 25'inci yılında açıkladıkları finansal sonuçlarla rakiplerle aradaki farkı açmaya devam ettiklerini belirten Erkan, “Müşteriye bakış açımızı her alanda yeniden tanımladığımız stratejimizin başarısını 2019’da 1,5 milyon yeni faturalı müşteri kazanarak ispatlamış olduk. Tüm bunlara ek olarak güçlü ARPU (kullanıcı başına ortalama gelir) artışımız da sağlıklı büyüdüğümüzün göstergesi” diye konuştu.

KÂRINI YÜZDE 61
ORANINDA ARTTIRDI
  • 2019’da güçlü büyümegrafiğine sahip Turkcell Grubu’nun konsolide bazda toplam geliri bir önceki yıla kıyasla yüzde 18,1 oranında artışla 25,1 milyar TL’ye ulaştı. Turkcell Grubu’nun faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) yüzde 18,6 artışla 10,4 milyar TL’ye yükselirken, FAVÖK marjı yüzde 41,5’e, FVÖK marjı da yüzde 21,4 çıktı. Şirketin 2019 net karı bir önceki yıla göre yüzde 61 artarak tüm zamanların en yüksek miktarı olan 3,2 milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca 2019 yılı kasım ayında gelecek 3 yıllık hedeflerini Londra’da yatırımcılar ile paylaşan Turkcell, 2020 yılında yüzde 13 - yüzde 16 aralığında gelir büyümesi, yüzde 39 - yüzde 42 aralığında FAVÖK marjı ve yüzde 18 - yüde 21 aralığında da FVÖK marjı hedefliyor.
CİRO FARKINI AÇTIK

Bir önceki yıl yüzde 4 olan en yakın rakipleriyle aralarındaki ciro farkını 2019 yılında yüzde 6,3’e çıkardıklarını ifade eden Erkan, Turkcell'in müşteri yaklaşımını tüm iş süreçlerine ve geliştirdiği teknolojilere yaydığını kaydetti. Turkcell’in tavsiye edilme oranlarında rakiplerine göre arasındaki farkı da açtığına değinen Murat Erkan, bu memnuniyetin karşılığını da 1,5 milyon kişiyi ekledikleri faturatlı müşteri sayısıyla ispatladıklarını aktardı. Erkan, “Bu artış faturalı abone sayısında son 10 yılın rekoru. Böylece mobil tarafta faturalı abonelerimizin oranı da yüzde 62’ye çıkmış oldu" dedi.

DİJİTAL DÜNYADA
ŞİRKETLERİN YANINDA

Murat Erkan, Turkcell’in 2019 yılı içerisinde kurumların teknoloji ihtiyaçlarını uçtan uca karşılamak amacı kurduğu Dijital İş Servisleri, gelirlerini yüzde 44 artırmasına ilişkin ise şunları söyledi: “Kendisini dijital dünyaya hazırlayamayan şirketlerin var olma şansı artık yok. Biz, şirketlerin, işlerini yapacakları fiziksel ortam haricindeki her ihtiyacı karşılıyoruz. Cihaz kredisinden dijital servislere, bulut çözümlerinden siber güvenlik çözümlerine kadar her noktada şirketlerimizin yanındayız.”

DİJİTAL SERVİSLERDEN 1 MİLYAR TL KAZANDI
  • Turkcell’in dijital servislerine talebin 2019’da da ivme kazanarak artmaya devam ettiğini ifade eden Erkan, Turkcell’in kamuoyuyla ilk defa paylaştığı dijital servislerinden elde ettiği tekil gelirin ilk defa 1 milyar TL’ye ulaştığını ve bunu 3 yılda 2,5 milyar TL’ye yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Paycell’de kayıtlı kredi kartı sayısının 4,4 milyonu geçtiğini de paylaşan Erkan, şunları kaydetti: "Bugün 7 bin üye işyeri ödeme aracı olarak Paycell’i kullanıyor. Bununla birlikte 2019 sonu itibarıyla Paycell platformu üzerinden gerçekleşen işlem hacmi yaklaşık 5,7 milyar TL’ye ulaştı. 2022 yılı sonuna kadar aktif Paycell kullanıcı sayısının 17 milyona ulaşmasını, üye işyeri bazımızı ise 150 binin üstüne çıkarmayı planlıyoruz."
VİCDANLA KARAR VERİLMELİ

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan iletişim kesintisi nedeniyle GSM operatörlerine kesilen cezaya da değinen Murat Erkan, “Karar vericilerin gelecek kaygısıyla değil vicdanlarıyla karar vermeleri gerekiyor” dedi. Deprem sonrasında şebekelerinde yaşanan bir saatlik yoğunlukla, başka bir operatörün neden olduğu 17 saatlik kesinti aynı kefeye konulamayacağını dile getiren Erkan, Van ve Elazığ felaketlerinin ardından pek çok vatandaşın bu teknolojiler sayesinde kurtarıldığını söyledi.


#Turkcell
#Strateji
#Dijital
4 years ago