|

Ülker'in Godivası Moğolistan'da 10 mağaza açacak

Yıldız Holding, premium çikolata markası Godiva’nın sınırlarını Moğolistan’a taşıdı. Godiva, ilk kez Moğolistan pazarına giriyor. Önümüzdeki yıllarda, ülkede 10 Godiva mağazası açılacak.

Yeni Şafak
18:14 - 26/07/2017 الأربعاء
Güncelleme: 18:18 - 26/07/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Godiva, ilk kez Moğolistan pazarına giriyor.
Godiva, ilk kez Moğolistan pazarına giriyor.

Yıldız Holding, 2008 yılında satın aldığı premium çikolata markası Godiva’nın sınırlarını genişletmeye devam ediyor.

90 yıllık tecrübesi ve yenilikçi yaklaşımıyla dünyanın en sevilen premium çikolatalarını hazırlayan Godiva, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in bizzat imzaladığı anlaşmayla ilk kez Moğolistan’da butik açacak. Önümüzdeki yıllarda, ülkede 10 Godiva mağazasının açılması hedefleniyor.

Cafe formatındaki yeni anlayışı da dahil olmak üzere, farklı büyüklüklerde ve konseptlerde açılacak olan mağazalar, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’un popüler alışveriş noktalarında çikolata severleri Godiva ile buluşturacak.

Godiva, önümüzdeki beş yıl içinde 2 milyar dolar değerinde bir marka olmayı hedefliyor. Hali hazırda dünya genelinde 100’den fazla ülkede, 750’yi aşkın mağazası ile faaliyet gösteren Godiva, Moğolistan’da butik mağaza açarak, potansiyeli yüksek ekonomileri hedefleme stratejisinin altını bir kere daha çiziyor.

Moğolistan'ın en büyük şehirlerinden biriyle ortaklık

Godiva mağazaları, Moğolistan’ın en büyük işvereni ve en büyük şirketlerinden biri olan Tavan Bogd Group’la imzalanan francise anlaşmasıyla işletilecek.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, anlaşma sonrasında, “dünyanın en sevilen premium çikolatalarını Moğolistan’da ilk kez tüketiciyle buluşturmaktan dolayı heyecanlıyız. Uluslararası markalardan oluşan geniş bir portföyü işletme konusunda önemli bir deneyime sahip Tavan Bogd Group ile başlattığımız yeni girişim, bizi küresel bir marka olma amacımıza bir adım daha yaklaştırdı” değerlendirmesinde bulundu.

Godiva’nın Moğolistan’daki ilk mağazası Eylül ayında, Ulan Batur’daki lüks alışveriş merkezi Shangri-La Mall’da açılacak.

Moğolistan, gelir seviyesi artan ve hızla büyüyen genç bir nüfusa sahip. Tüketiciler, Godiva'nın ikramlık ve günlük tüketim için geniş bir ürün yelpazesine sahip olan mağazalarında ikonik çikolataların yanı sıra Godiva çikolatası ile üretilen diğer ürünleri de deneme şansı elde edecek.

Lokal tatlara uygun ürünler

Belçikalı orijinine sadık kalan ve 90 yılı aşkın köklü bir geçmişi olan Godiva’nın yıllar içinde bütün dünyaya yayılan büyümesinin en önemli etkenlerinden biri, farklı kültürlerdeki çikolata tercihlerini doğru anlayıp lokal tatlara göre yeni ürünler geliştirebilme yeteneği oldu. Moğolistan pazarına giren Godiva, bu pazarda da yerel tatları ön plana çıkaracağı yeni lezzetlerle çikolata severlerin tercih ettiği çikolata markası olmaya aday.

#Ülker
#Godiva
#Moğolistan
٪d سنوات قبل