|

"Uzunköprü köftesi"nin ünü artıyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinin tescilli köftesi, yaklaşık 1 asırdır damak tadına düşkün olanları bölgeye çekerken, Trakya'nın gastronomi alanındaki lezzetlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Yeni Şafak
11:43 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:43 - 14/10/2017 Cumartesi
AA
81 yıldır aynı dükkanda, aynı lezzetle hizmet veriyorlar.
81 yıldır aynı dükkanda, aynı lezzetle hizmet veriyorlar.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinin tescilli köftesi, lezzetiyle yaklaşık 1 asırdır damak tadına düşkün olanları bölgeye çekiyor.

Köfteci Mustafa Alsat, Uzunköprü köftesinin yoğurulmasından pişirilmesine yaklaşık 40 aşamadan geçtiğini söyledi.

Dedesi ve babasından öğrendiği lezzet sırrını günümüzde devam ettiren Alsat, Uzunköprü köftesinin Türkiye'ye yayılması için çalışmalar yaptığını belirtti.

  • Uzunköprü köftesinin diğer köfte çeşitlerinden farklı olduğunu vurgulayan Alsat, "Uzunköprü köftesi yüzde yüz dana etinden yapılır. Kuzu eti koyup köfteyi kebaplaştırmayız. Bu kendine has bir özelliğidir. Dananın üst kol, döş ve kaburga etinden yaparız. Köfteyi yapmak için bilmek gerek. Eti bilmek lazım, baharatı bilmek lazım ve ustalık lazım. Izgaranın demirlerinin kalınlığı, demirlerin aralarındaki mesafe bunlarda çok önemli. Köfte tabağa gelene kadar 40 aşamadan geçiyor." dedi.

Alsat, 81 yıldır aynı dükkanda, aynı lezzetle hizmet verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

Köftenin pişme şeklinin önemine dikkati çeken Alsat,
"Biz köfteyi süreki çevirerek pişiririz. Böyle yaparak köftenin her tarafının homojen şekilde pişmesini sağlıyoruz. Bu da Uzunköprü köftesinin önemli özelliklerinin başında geliyor. Uzunköprü'de karnı acıkanın aklına ilk gelen; köftedir."
ifadelerini kullandı.
#Lezzet
#Trakya
#Uzunköprü köftesi
7 yıl önce