|

Volkswagen Ducati'nin satışını askıya aldı

Volkswagen, 90 yıllık İtalyan motosiklet üreticisi Ducati'nin satışını askıya aldı. Satış için 1.5 milyar euroluk bir teklif söz konusuydu. Ducati'nin yıllık kârı 100 milyon euro seviyesinde bulunuyor.

Yeni Şafak
09:27 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 09:42 - 5/09/2017 Salı
Diğer
​Volkswagen Ducati'nin satışını askıya aldı.
​Volkswagen Ducati'nin satışını askıya aldı.

Volkswagen, 90 yıllık İtalyan motosiklet üreticisi Ducati'nin satışını askıya aldı. Almanya'daki sendikaların baskısı nedeniyle satış sürecinin durdurulduğu açıklandı.

Hisselerinin tamamı Volkswagen'in lüks markası Audi tarafından kontrol edilen 91 yıllık İttalyan markası Ducati için Nisan ayında satış süreci başlatılmıştı. Ancak satışın gerçekleşmesi için Volkswagen Denetim Kurulu'nun onayı gerekiyor. Habertürk'ün Reuters'a dayandırdığı habere göre, bu kurulun yarısı ise sendika temsilcilerinden oluşuyor.

  • Ducati'yi satın almak için adı geçenler arasında Benetton Ailesi, ABD'li otomotiv firması Polaris Industries ve Ducati’nin önceki sahibi Investindustrial bulunuyordu.

Volkswagen'ın Audi birimi, 2012'de Ducati'yi 860 milyon euro'ya satın almıştı. Ducati'nin yıllık kârı 100 milyon euro seviyesinde bulunuyor.

#Volkswagen
#Ducati
#Audi
#Benetton Ailesi
#ABD
#Polaris Industries
7 yıl önce