|

Yabancı beklerken yerli imzayı attı

İstanbul Yeni Havalimanı, 6 şirket ile Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için 250 milyan avroluk alan tahsis sözleşmesi imzaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:03 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yabancı beklerken yerli imzayı attı
Yabancı beklerken yerli imzayı attı

Türkiye’nin dünyaya açılan vitrini olmaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda 6 yerli firma 250 milyon avroluk Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecek.

E-TİCARETİ BÜYÜTECEK

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yabancılarla protokollerin sürdüğünü belirterek, “Hızlı karar veren yerli firmalarla imzaları attık. Kargo şehri için elini çabuk tutan kazanır. İmzalanan 25 yıllık anlaşmalar ile Türkiye’de doğmuş 6 büyük şirket, 200 bin metrekarelik alanda faaliyetlerini sürdürmek üzere Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü”ndeki binalarını yapacak. Toplamda 350 destinasyona uçuş imkânı sağlayacak İstanbul Yeni Havalimanı, kargo şehrinin oluşturduğu hacim ile Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sunarken e-ticaret anlamında da pazarı büyütecek” dedi.

THY ile anlaşmalar
tüm hızıyla sürüyo
r

Geçen yıl duty-free anlaşması imzaladıklarını belirten Hüseyin Keskin, yeme içme alanlarında sözleşme aşamasında olduklarını, gelecek aylarda reklam tahsis alanlarının ihalesine çıkacaklarını söyledi. THY ile yapılacak anlaşmalar hakkında da bilgi veren Keskin, “Bayrak taşıyıcımızla birden fazla alanda anlaşmalarımız olacak. Bunları yakın bir tarihte müstakil olarak sizlerle paylaşacağız” bilgisini verdi. Şu an itibari ile kiralanabilir alanların yüzde 50’sini kiraladıklarına vurgu yapan Keskin, yüze yakın firma ile sözleşme yapıldığını da kaydetti.

#İstanbul
#3.Havalimanı
7 yıl önce