|

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık rehberi

Türkiye’de yatırım yapan yabancılara vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran hükümet, aşama aşama detayları içeren beş dilde bir rehber hazırladı.

Haluk Karakaya
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 01:12 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Başvuru için izlenecek adımlar tek tek anlatıldı.
Başvuru için izlenecek adımlar tek tek anlatıldı.

“Yabancı Yatırımcıların Türk Vatandaşlığını Kazanmaları” başlıklı rehberde vatandaşlığın önünü açan yatırım detayları ile hak kazanılması halinde başvuru için izlenecek adımlar tek tek anlatıldı.

ÜÇ YIL ŞARTI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan 12 sayfalık rehberde yatırımcıları yönlendirici bilgilere yer verildi. Yatırımcıların vatandaşlığa hak kazanması için izleyecekleri yol mevzuata da vurgu yaparak şöyle özetlendi:

"En az 500 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında sabit sermaye yatırımı yapmak ya da bankalara yatırmak. 250 bin Amerikan Doları ya da karşılığı Türk Lirası tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın almak. 50 kişilik istihdam kurmak. 500 bin dolar veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın almak veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın almak."

  • ŞARTLARI YERİNE GETİREN BAŞVURU YAPABİLECEK
  • Söz konusu şartlardan birini yerine getiren yabancı yatırımcının vatandaşlık için üç adımda başvuru yapabilecek. Bunların ilki uygunluk belgesi, ikamet izni ve en son vatandaşlık başvurusunun uygun olarak kabul edilmesiyle sonlanıyor. Turkuaz kartı hak etmiş kişiler işlemlerini daha hızlı sonuca ulaştırabilecek. 12 sayfa olarak hazırlanan rehber Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça olmak üzere 5 dilde hazırlandı.
#yabancıya vatandaşlık
#Emlak
#Ekonomi
6 yıl önce