|

Yasak kalkacak fiyat düşecek

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından ticari alanda yaşanan kısıtlamalara domates de dahil oldu. Erdoğan-Putin zirvesinin ardından yaşananlarla gözler yeniden domatese çevrildi.

Yeni Şafak
12:00 - 6/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:20 - 6/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Domates fiyatının 10 gün içinde düşmesi bekleniyor.
Domates fiyatının 10 gün içinde düşmesi bekleniyor.

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından tarım ürünlerine uygulanan ithalat yasakları Türk ve Rus liderlerin temasları sonucu kalkarken, bir tek domates kaldı. Nisan ayında ‘fiyatı en çok yükselen’ ürün olması domatesi gündemin önemli maddelerinden biri yaptı. Önceki gün Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Paşkanı Vladimir Putin görüşmesinde bu konu da ele alındı.

Türk domatesi direkt olmasa da dolaylı yollarla Rusya pazarına giriyor. Rus hükümetinin yasak kararına rağmen Türkiye’nin domates ihracatı artmaya devam etti. Türkiye komşu ülkeler üzerinden Rusya’ya ihracat yapmış oldu.

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’e Türk domatesini lezzeti ve fiyatı açısından tavsiye etti. Ardından da domateste yasağın bitmesi yönünde önemli bir süreç başladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konu ile ilgili olarak “Domates ile ilgili hassasiyet Rusya tarafında kademeli bir şekilde geçilecek, yasak kaldırılacak” açıklamasında bulundu. Türkiye'de artan domates fiyatının 10 gün içinde düşmesi bekleniyor.





#Rusya
#Domates
#İhracat
7 yıl önce