|

Yeni Türkiye’nin şifreleri

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz 2018 sayısı çarpıcı dosyalarla bayilerde. 24 Haziran seçimleriyle resmen hayata geçen yeni sistemi “Dünyayı değiştirecek gücün yükselişi” başlığıyla kapağına taşıyan dergi, 2023 ve sonrasının yol haritasını tartışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 09:59 - 3/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye Cumhuriyeti, yeni bir yönetim sistemine geçti
Türkiye Cumhuriyeti, yeni bir yönetim sistemine geçti

Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bıraktı. 24 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti, yeni bir yönetim sistemine geçti. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi, 24 Haziran seçimleriyle yürürlüğe girdi.

Yeni dönemin en önemli sorularından birisi ise, yeni sistemin Türkiye ekonomisini nasıl dönüştüreceği konusuyla ilgili; “Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin ekonomi yönetiminde neleri değiştirecek?”, “Türkiye ekonomisinin kronik sorunları olan faiz, enflasyon ve dış açıkla nasıl mücadele edilecek?” sorularına cevap aranıyor.


TÜRKİYE'Yİ YAVAŞLATMAK ARTIK MÜMKÜN DEĞİL

Yeni döneme ilişkin rota, Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Temmuz sayısında ele alındı. 24 Haziran seçimleriyle resmen hayata geçen yeni sistemi “Dünyayı değiştirecek gücün yükselişi” başlığıyla kapağına taşıyan dergi, 2023 ve sonrasının yol haritasını tartışıyor. 24 Haziran seçimleriyle birlikte, dışarıdan tehditlerle, saldırılarla, örtülü operasyonlarla, ekonomik şantajlarla ya da içerideki 20’nci yüzyıl boyunca yatırım yapılan nüfuz çevreleriyle, ‘iç işgalci’ yapılarla, ‘muhafazakar muhalefet’ unsurlarıyla Türkiye'yi yavaşlatmanın, durdurmanın, dize getirmenin, teslim almanın ya da belli bir eksene hapsetmenin ihtimali kalmıyor.

TERÖRLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRECEK

Bu kararlılık terörle mücadelede de kendini gösteriyor. Türkiye, 30 yıllık terörle mücadelesinde önemli bir psikolojik eşiği aşmak üzere. Yaz kış aralıksız devam eden operasyonlarla yurt içinde hendek terörünü bitiren, şehirde ve kırsalda terörist varlığını yok etme noktasına gelen güvenlik güçleri, Mart 2018 itibariyle Kandil için düğmeye bastı. PKK'nın Kandil’ini söndürecek operasyonların ayrıntıları Derin Ekonomi’de okurları bekliyor.

OKUMANIZ GEREKEN 10 EKONOMİ KİTABI

Yaz ve tatil, okumayı ertelediğimiz kitapları ve bu arada ekonomi kitaplarını okumak için çok iyi bir fırsat sunuyor. Derin Ekonomi, okurlarına, sıcak gündemin zihin kavuran ateşi karşısında biraz ferahlık getirecek bir okuma seçkisi hazırladı.

Yıl boyunca en çok satılanlar arasında yer alsın veya almasın, işinize çok yarayacak bu 10 ekonomi kitabı ellerden düşmeyecek. Ekonomi tarihi, tasarruf, finans ve sermaye piyasaları, liderlik, inovasyon, karar alma mekanizmaları, iş stratejileri ve girişimcilik öyküleri gibi temalara sahip kitaplar, Derin Ekonomi’nin Temmuz sayısında kitapseverlerin dikkatine sunuldu.

  • Ayrıntılı analizler
  • İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi’nin güçlü yazar kadrosu Temmuz sayısında da ülke ve dünyadaki gelişmeleri ele aldı. Doç. Dr. Ömer Bolat, Doç. Dr. Hatice Karahan, Ali Saydam, Aşkın Baysal, Doç. Dr. Kadir Tuna, Prof. Dr. Murat Yülek, İbrahim Acar, Dr. Mehmet Akif Soysal, Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, Dr. Mamdouh G. Salameh, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou ve Shuriah Niazi ekonomi ve politikayla ilgili kritik gelişmeleri, Derin Ekonomi sayfalarında değerlendiriyorlar.
#Türkiye
#Ekonomi
#Derin Tarih
6 yıl önce