|

YHT 29 milyon yolcuyu taşıdı

Türkiye, 2009'da tanıştığı yüksek hızlı tren (YHT) teknolojisiyle ulaşımda yeni bir döneme girdi. Hızlı trenlerin hizmet vermeye başladığı günden itibaren YHT'lerde bugüne kadar toplam 29 milyon yolcu taşındı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 00:09 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması öngörülüyor. Bunun 3 bin 500 kilometresinin yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometresinin ise hızlı tren hatlarından oluşması planlanıyor. Böylelikle nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 ilin yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanması hedefleniyor.



MERKEZ ANKARA


Tamamlanan ve yapımı devam eden yüksek hızlı ve hızlı demiryolu projelerinin merkezi Ankara olacak. Başkent'ten İstanbul, Sivas, İzmir, Eskişehir ve Konya gibi illere yüksek hızlı trenlerle seyahat yapılabilecek.



  • Yüksek hızlı Trenlerde bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 29 milyonu buldu. 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 il, yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.
Sivas, Ankara ve İstanbul'a hızlı trenle bağlanacak. Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresi 12 saatten 2 saate, İstanbul-Sivas arasındaki seyahat süresi ise 5 saate inecek. Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul arasındaki seyahat 2 saat 15 dakikaya düşecek. Proje tamamlandığında Ankara-İzmir arasında demiryoluyla seyahat süresi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşecek. Yüksek hızlı tren projelerinin yanı sıra hızlı tren projeleri de tüm hızla sürüyor. Sivas-Erzincan hızlı demiryolu projesinin ilk etabının yapım ihalesi gerçekleştirildi.Projelerle birlikte Türkiye'nin yarısının yaşadığı 18 il yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.



#YHT
#Ankara
#Sivas
7 yıl önce