|

2018 erken seçim ne zaman?

2018 başkanlık ve milletvekili seçimleri ne zaman? sorusu merak konusu oluyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim önerisi sonrası bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüştü. Erdoğan bugün yaptığı son dakika seçim açıklamasıyla akıllardaki soru işaretlerini giderdi. Peki seçimler ne zaman?

Yeni Şafak
16:15 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:10 - 18/04/2018 Çarşamba
Diğer
Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması
Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması yaptı. Erdoğan'ın Bahçeli ile görüşmesi sonrasında erken seçim kararı alındı. Erdoğan yaptığı basın toplantısında 2018 seçimlerinin ne zaman yapılacağını açıkladı. Peki seçimler ne zaman? İşte ayrıntılar...

2018 SEÇİM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM’de erken seçim çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. 30 dakika süren kabulün ardından Erdoğan’ın düzenlediği basın toplantısına Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti MYK üyeleri de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, “Sayın Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alış verişinde bulunmuştuk. Bugünkü görüşmemizde kendisi ile oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Sayın Bahçeli’nin dünkü TBMM’deki grup toplantısında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır."


ERKEN SEÇİM PİYASALARI HAREKETLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran tarihinde erken seçime gidileceğini açıklamasıyla dolar ve euro düşüşe geçti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 24 Haziran tarihinde erken seçime gideceğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından piyasalarda sert hareketlilik yaşanmaya başladı. Saat 15:58 itibariyle TL karşısında 4,0910 seviyesinde bulunan dolar, açıklamanın ardından 4,0630 düzeyinde geriledi. Euro aynı dakikalarda 5,0695 seviyesinden 5,0340 düzeyine indi. Şu sıralarda dolar TL karşısında 4,0610, euro ise 5,0330 düzeyinden işlem görüyor.Açıklama öncesinde 108 bin 50 puandan işlem gören Borsa İstanbul 100 Endeksi ise şu sıralarda 110 bin 100 puana ulaştı.


"Türk-İslam medeniyetinin yeniden ihyasının kapısının açıldı"

Türk-İslam medeniyetinin yeniden ihyasının kapısının açıldığını belirten Topçu şunları kaydetti:"Her türlü tahrik ve tacizlere aldırmadan, vatan ve millet sevdasını kerteriz alarak bu yolu açan Cumhurbaşkanımız ile Sayın Devlet Bahçeli’ye bu millet şükran borçludur. Bir kez daha şer güçlerin ve işbirlikçilerin oyunları bozulmuş, hesapları boşa çıkmıştır. Fitne değil rahmet kazanmıştır. Türkiye kazanmıştır. Medeniyet coğrafyamız kazanmıştır. Hürriyete ve büyümeye yürüyen, mazlumları sahiplenip hakkı tutarak yücelen Yeni Türkiye’nin; dolayısıyla."

"Milliyetçi muhafazakar tabanda bayram coşkusu olmuştur"

"Bu birliktelik vatandaş tarafından sarsmaktan öte ‘deprem etkisi oluşturacak’ şekilde görülmüştür" diyen Topçu, "Bu birliktelikle başaracağız ‘ülkeyi güvenli, özgür, refah seviyesi yüksek,salt adaletin hakim olduğu, merhamet ve nizam medeniyetinin çocuklarının tarih sahnesindeki yerini almasını sağlayacak hale getireceğiz’ deniliyor. Milliyetçi muhafazakar tabanda bayram coşkusu olmuştur. Biz vatandaş olarak memnunuz. Derebeylik ve sömürge medeniyetinin temsilcileri rahatsızdır" değerlendirmesinde bulundu.

#2018 Seçim ne zaman
#2018 seçim
#seçim ne zaman
#2018 seçimler
#seçimler ne zaman
#son dakika seçim
6 yıl önce