
Yeni Şafak Gazetesi'nin 02 Ağustos 2025 tarihli sayısına hoş geldiniz. Gündem, spor ve ekonomi sayfalarımızda bugünün öne çıkan haberlerini keşfedin.

Yeni Şafak Gazetesi'nin 02 Ağustos 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler...

Faizin verdiği zarar derinleşiyor: Sanayide alarm zilleri çalıyor
Kapasite Kullanım Oranı'nın yüzde 74,1 ile son 5 yılın en düşüğüne inmesinin ardından, İmalat PMI (satın alma yöneticileri endeksi) verisi de temmuzda üst üste üçüncü ay gerileyerek 45,9 düzeyine indi. Sanayi için alarm zillerinin çok güçlü çaldığına dikkat çeken İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sesimize kulak verilmeli ve çözüm için ivedilikle harekete geçilmelidir” dedi.

Dolmabahçe’de Akdeniz masası
Türkiye, son yıllarda kritik enerji anlaşmaları imzaladığı Libya ve Akdeniz’in önemli ülkesi İtalya, İstanbul Dolmabahçe’de kurulan masada buluştu. Zirvede Libya’dan Avrupa’ya yönelen düzensiz göçmenler ile üç ülke arasında iş birliği ve bölgesel meseleler ele alındı.

Sabır ile zaman kaybının farkı
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, testi kırılmadan, yeni sezon da heba edilmeden, sabır ile zaman kaybı arasındaki farkı fark edip, teknik direktör ve kadro konusunda acil aksiyon almalıdır… Liderlik, çalkantılı zamanlarda hızlı karar alma meziyetidir.






