
Yeni Şafak Gazetesi'nin 8 Ağustos 2025 tarihli sayısına hoş geldiniz. Gündem, spor ve ekonomi sayfalarımızda bugünün öne çıkan haberlerini keşfedin.

Yeni Şafak Gazetesi'nin 8 Ağustos 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler...

Borsa 1 yıl sonra 11 bin puanı aştı
Borsa İstanbul’da toparlanma sürüyor. BIST 100 endeksi, 13 ay sonra yeniden 11 bin puanın üzerini test etti. Faiz indirim sürecinin başlaması ve yabancı sermaye girişindeki artış Borsa İstanbul'da yeni rekorların habercisi oldu.

Tarihi bir yola girdik kararlı ve temkinliyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem AK Parti MKYK’da hem de şehit yakınlarına ve gazilere yazdığı mektupta “Terörsüz Türkiye” mesajı verdi. Erdoğan kurmaylarına, “Kararlı, emin ve temkinli adımlarla ilerliyoruz. Hiçbir tahrik ve tuzak Türkiye’yi girdiği bu tarihî yoldan geri döndüremeyecek. Siz de söylemlerinize dikkat edin, süreci baltalamak isteyenlerin oyunlarına gelmeyin” dedi.

Kartal tur kapısını araladı
UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında deplasmanda İrlanda'nın St. Patrick’s takımını farklı mağlup eden Beşiktaş, 14 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı. İlk yarıda sonuca giden siyahbeyazlıların gollerini Abraham (3) ve Joao Mario attı.






