Canan Karatay 'Artık çocuklarda bile görülüyor' diyerek uyardı: Dışarıdan 100 kat daha toksik...

Pınar Görgü
10:07, 20/12/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 10:08, 20/12/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Canan Karatay 'Artık çocuklarda bile görülüyor' diyerek uyardı: Dışarıdan 100 kat daha toksik...

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, son açıklamalarıyla otoimmün hastalıkların artan tehlikesine dikkat çekti. Bağışıklık sistemi sorunlarıyla ilişkilendirilen bu hastalıkların, yetişkinlerden çok çocuklarda da görülmeye başladığını vurgulayan Karatay, evde dahi güvende olmadığımızı belirterek, "Dışarıdan 100 kat daha toksik" diyerek uyardı.

Ünlü Doktor Canan Karatay, otoimmün hastalıklar ve nedenleri hakkında konuştu. Daha önceleri genellikle yetişkinlerde görülen hastalıkların son yıllarda çocuklarda da sık görülmeye başlandığına değindi.

Ünlü Doktor Canan Karatay, otoimmün hastalıklar ve nedenleri hakkında konuştu. Daha önceleri genellikle yetişkinlerde görülen hastalıkların son yıllarda çocuklarda da sık görülmeye başlandığına değindi.

Prof. Doktor Canan Karatay, kendi Youtube programında Otoimmün hastalıklardan olan ankilozan spondilit, romatoid artrit ve gut hastalığından söz etti. Eskiden küçük çocuklarda nadir görülen hastalıkların; yetişkin, genç ve hatta çocuklarda anormal bir şekilde artış yaşamasının sebeplerini bir bir açıkladı.

Prof. Doktor Canan Karatay, kendi Youtube programında Otoimmün hastalıklardan olan ankilozan spondilit, romatoid artrit ve gut hastalığından söz etti. Eskiden küçük çocuklarda nadir görülen hastalıkların; yetişkin, genç ve hatta çocuklarda anormal bir şekilde artış yaşamasının sebeplerini bir bir açıkladı.

Çarpıcı uyarı: Bir kere o yanlış biliniyor!


Halk arasında "İltihaplı romatizma" olarak bilinen hastalıkların aslında iltihaplı değil 'kronik inflamasyon' olduğunu açıkladı.

Çarpıcı uyarı: Bir kere o yanlış biliniyor!Halk arasında "İltihaplı romatizma" olarak bilinen hastalıkların aslında iltihaplı değil 'kronik inflamasyon' olduğunu açıkladı.

Ankilozan spondilit, romatoid artrit ve gut hastalıklarını kast eden Canan Karatay, 'Bunların hiçbiri iltihaplı falan değil. Bir kere o yanlış biliniyor. Yani iltihaplı romatizma, streptokok bakterisinin yaptığı hastalıklardır. Streptokokken B bakterisinin vücuttaki reaksiyonlarını, bilhassa kalpteki reaksiyonlarını az görüyoruz. Artritler de dahil bütün bu saydıklarınızın sebebi iltihap da değil aslında. Vücutta mücadele.' açıklamasında bulundu.


Bağışıklık sistemini etkileyen bu hastalıkların iltihaplı olmadığını belirten Karatay, Biz buna 'kronik inflamasyon' diyoruz' dedi.

Ankilozan spondilit, romatoid artrit ve gut hastalıklarını kast eden Canan Karatay, 'Bunların hiçbiri iltihaplı falan değil. Bir kere o yanlış biliniyor. Yani iltihaplı romatizma, streptokok bakterisinin yaptığı hastalıklardır. Streptokokken B bakterisinin vücuttaki reaksiyonlarını, bilhassa kalpteki reaksiyonlarını az görüyoruz. Artritler de dahil bütün bu saydıklarınızın sebebi iltihap da değil aslında. Vücutta mücadele.' açıklamasında bulundu.Bağışıklık sistemini etkileyen bu hastalıkların iltihaplı olmadığını belirten Karatay, Biz buna 'kronik inflamasyon' diyoruz' dedi.

'Bağışıklık tersine çalışıyor'


Karatay, hastalıkların bağışıklık sistemine etkisini "Kendi hücrelerine hücum ediyor. Otoimmün! Yani vücudun kendi içinde savaş var. Vücut, kendi kendini yiyor. Bağışıklık tersine çalışıyor." sözleriyle ifade etti.

'Bağışıklık tersine çalışıyor'Karatay, hastalıkların bağışıklık sistemine etkisini "Kendi hücrelerine hücum ediyor. Otoimmün! Yani vücudun kendi içinde savaş var. Vücut, kendi kendini yiyor. Bağışıklık tersine çalışıyor." sözleriyle ifade etti.

Açıklamasında "Vücudun bağışıklık sisteminin çökmesi bu hastalığın nedenidir. Senelerden beri konuşuyoruz, aynı şeyi tekrar söylüyorum. Sadece eklemler değil. Ciltte de bağışıklık sistemi çöküyor. Mesela bu kişilerde sedef hastalığı olabiliyor. Burada olay, eklem bağlarında. Fibroplaz deriz- bağ dokusuna kendi hücrelerimiz yabancı diye hücum ediyor. Burada mikrop falan yok" ifadelerini kullanan uzman isim, "Bütün zehirlerin etkisi var. Hava zehri, su zehri, toprak zehri" dedi.

Açıklamasında "Vücudun bağışıklık sisteminin çökmesi bu hastalığın nedenidir. Senelerden beri konuşuyoruz, aynı şeyi tekrar söylüyorum. Sadece eklemler değil. Ciltte de bağışıklık sistemi çöküyor. Mesela bu kişilerde sedef hastalığı olabiliyor. Burada olay, eklem bağlarında. Fibroplaz deriz- bağ dokusuna kendi hücrelerimiz yabancı diye hücum ediyor. Burada mikrop falan yok" ifadelerini kullanan uzman isim, "Bütün zehirlerin etkisi var. Hava zehri, su zehri, toprak zehri" dedi.

'Evdeki hava dışarıdan 100 kat daha toksik'


Karatay açıklamalarına şöyle devam etti:

Siz de söylüyorsunuz. Hastalığın bu kadar artmasının sebebi bunlar. Toksik havayı soluyoruz. Evdeki hava, dışarıdaki havadan 100 kat daha toksik" diyerek deterjan, dezenfektan ve çamaşır suları gibi kimyasallara dikkat çekti.

'Evdeki hava dışarıdan 100 kat daha toksik'Karatay açıklamalarına şöyle devam etti:Siz de söylüyorsunuz. Hastalığın bu kadar artmasının sebebi bunlar. Toksik havayı soluyoruz. Evdeki hava, dışarıdaki havadan 100 kat daha toksik" diyerek deterjan, dezenfektan ve çamaşır suları gibi kimyasallara dikkat çekti.

'Çocukları zehre maruz bırakıyoruz'


"Biz maruz kalıyoruz, çocukları maruz bırakıyoruz. Okullara gidiyorlar hastalanıp geliyorlar. Virüs mü? Hayır, virüs değil efendim. Burnu tıkanıyor çocuğun. Çünkü okulda kullanılan çamaşır suyunun zehri havaya karışıyor. O vücuda girmesin diye burun kendini tıkıyor. Çocuk nefes almak için ağzını açtığı zaman bu sefer de boğaz kuruyor. Yani reaksiyon oluyor. Bu çocuklar ileride romatoid artrit olabilir. Yani yatkınlıkla alakası yok , maruziyet nedeniyle. Çocukları en ufak yaşta zehirlere maruz bırakıyoruz"

'Çocukları zehre maruz bırakıyoruz'"Biz maruz kalıyoruz, çocukları maruz bırakıyoruz. Okullara gidiyorlar hastalanıp geliyorlar. Virüs mü? Hayır, virüs değil efendim. Burnu tıkanıyor çocuğun. Çünkü okulda kullanılan çamaşır suyunun zehri havaya karışıyor. O vücuda girmesin diye burun kendini tıkıyor. Çocuk nefes almak için ağzını açtığı zaman bu sefer de boğaz kuruyor. Yani reaksiyon oluyor. Bu çocuklar ileride romatoid artrit olabilir. Yani yatkınlıkla alakası yok , maruziyet nedeniyle. Çocukları en ufak yaşta zehirlere maruz bırakıyoruz"

Otoimmün hastalıklardan nasıl korunuruz?


Uzman doktor, yeme içme alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerektiğini ifade ediyor. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak yemek ve yaşam biçimimizi değiştirerek otoimmün hastalıklardan korunmak mümkün. 

Otoimmün hastalıklardan nasıl korunuruz?Uzman doktor, yeme içme alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerektiğini ifade ediyor. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak yemek ve yaşam biçimimizi değiştirerek otoimmün hastalıklardan korunmak mümkün. 
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026