Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda üç gündür devam eden Yüksek Askeri Şura çalışmalarını tamamladı. Tüm kuvvet komutanları emekli edildi.
12:46, 03/08/2013, Cumartesi
İşte yeni komuta kademesi
İşte yeni komuta kademesi
Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Orgeneral Hulusi Akar 1952'de Kayseri'de doğdu. 1972'de Kara Harp Okulu'ndan, 1973'te Piyade Okulu'ndan mezun olan Akar, 1982'de Kara Harp Akademisini bitirdi. Kurmay subay olarak çeşitli görevlerde bulunan Akar, 1998'de tuğgeneralliğe terfi etti.
Tuğgeneral rütbesi ile 51'inci İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı ve Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı Pan Prensipler Başkanlığı yapan Akar, 2002'de tümgeneral, 2007'de korgeneral oldu.
Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunan Akar, 2011'de terfi ettiği orgeneral rütbesiyle Genelkurmay 2'nci Başkanlığı görevini yürüttü. Akar, evli ve 2 çocuk babası.
Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanan ve bir üst rütbeye terfi eden Korgeneral Akın Öztürk 1952'de Gümüşhane'de doğdu, 1973'te Hava Harp Okulu'ndan, 1975'te Uçuş Okulu'ndan, 1987'de de Hava Harp Akademisi'nden mezun olan Öztürk, kurmay subay olarak aralarından İsrail Askeri Ataşeliği'nin de bulunduğu çeşitli görevleri yürüttü. 2000'de tuğgeneral, 2004'te tümgeneral oldu. Tümgeneral rütbesiyle 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevlerinde bulunan Öztürk, 2009'da korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesiyle 2'nci Hava Kuvvet komutanlığı ve Hava Eğitim Komutanlığı görevlerini yürüten Öztürk, 2 çocuk babası.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına atanan ve oramiralliğe yükselen Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu, 1953'te Zonguldak'ta doğdu. 1973'te Deniz Harp Okulu'ndan, 1982'de Deniz Harp Akademisi'nden mezun olan Bostanoğlu, kurmay subay olarak çeşitli görevlerde bulundu.
2000'de tuğamiralliğe terfi eden Bostanoğlu, tuğamiral rütbesi ile Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanlığı, Refakat ve Karakol Filosu Komutanlığı ile Güney Görev Grup Komutanlığı yaptı. 2004'te tümamiralliğe 2009'da ise koramiralliğe yükseltilen Bostanoğlu, koramiral rütbesiyle Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı görevlerinde bulundu. Koramiral Bostanoğlu'nun bir çocuğu var.
andarma Genel Komutanlığan atanan Orgeneral Servet Yörük, 1950'de Samsun'da doğdu. 1970'te Kara Harp Okulu'ndan, 1980'de Kara Harp Akademisi'nden mezun olan Yörük, kurmay subay olarak çeşitli birliklerde görev yaptı.
1997'de tuğgeneralliğe terfi eden Yörük, bu rütbeyle 4'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel İşlem Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2001'de tümgeneral olan ve sırasıyla Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerini yürüten Yörük, 2005'te korgeneralliğe terfi etti.
Genelkurmay Personel Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın ardından 2010'da orgeneral olan Yörük, 2'nci Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı yaptı. Yörük, 2 çocuk babası.
Harp Akademileri Komutanlığı'na Orgeneral Yalçın Ataman 1950 yılında Balıkesir'de doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1980 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olmuştur.
Birinci Ordu Komutanlığına Orgeneral Ahmet Turmuş getirildi. Korgeneral Ahmet Turmuş 1949 yılında Elazığ'da doğmuştur. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Ordu Donatım Okulundan mezun olmuştur.
İşte yeni komuta kademesi
Başlıklar :
