|

1,5 milyon kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geldiği günden bu yana hakkında açılan davalarda 1,5 milyon liraya yakın tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:46 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP TBMM Grubunun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon oluşturulması kararı sonrası, Kılıçdaroğlu'nun kazandığı ve kaybettiği tazminat davaları yeniden gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geldiği günden bu yana hakkında açılan davalarda 1,5 milyon liraya yakın tazminat ödemeye mahkum edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara'da açtığı tazminat davalarında 2009'dan 2018 Temmuz'a kadar 147 bin lira manevi tazminat kazandı.

BAŞKANLAR DA DAVA AÇTI

Kılıçdaroğlu hakkında, bazı bakanlar ve belediye başkanları tarafından da davalar açıldı. Bu davalardan en çok konuşulanı ise dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin açtıkları oldu. Kılıçdaroğlu, 13 ayrı tazminat davasında 80 bin lira tazminat kaybetti. Kılıçdaroğlu bu dönemde çeşitli bakanlar hakkında gündeme getirdiği iddialara ilişkin davalarda 5 bin lira ile 30 bin lira arasında değişen miktarlarda para ödemeye mahkum edildi.

909 BİN LİRA YATIRDI

  • Kılıçdaroğlu, en büyük tazminatı ise Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle açılan tazminat davasında kaybetti. Kılıçdaroğlu toplam 698 bin lira manevi tazminata mahkum edildi. Kılıçdaroğlu, toplam 909 bin 353 lira tutan manevi tazminat bedelini ödedi. Bu arada Erdoğan adına, avukatları tarafından Kılıçdaroğlu hakkında yakın zamanda açılmış, biri 1 milyonluk, diğeri de 250 bin liralık olmak üzere iki dava daha bulunuyor. Kılıçdaroğlu ise eski milletvekili Burhan Kuzu'dan 20 bin lira tazminat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da 10 bin lira tazminat kazandı.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Dava
#Tazminat
5 yıl önce