|

260 bin çocuğa 112 milyon TL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, son üç ayda yaklaşık 260 bin çocuk için yaptıkları doğum yardımının 112 milyon liraya ulaştığını kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 11/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, “Ailenin ve Dinamik Nüfusun Yapısının Korunması Programı” kapsamında doğum yardımı alanlara temmuz ayında 77 bin 254 çocuk için 33 milyon, ağustos ayında 89 bin 680 çocuk için 38 milyon, eylül ayında da 96 bin 911 çocuk için 41 milyon ödeme yapıldığını bildirdi. AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Gürcan, “Ailenin ve Dinamik Nüfusun Yapısının Korunması Programı” kapsamında doğum yardımı uygulamasından faydalananlara ilişkin bilgi verdi.



VATANDAŞ BENİMSEDİ

Doğum yardımının vatandaş tarafından kabul gördüğünü dile getiren Gürcan, “Uygulama 15 Mayıs'ta başladı, o tarihten itibaren doğan 263 bin 845 çocuk için anneler, birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 tutarında doğum yardımı aldı. Ödeme dönemi öncesinde kendilerine SMS ile bilgi veriliyor, TC kimlik numaralarıyla PTT şubelerinden alabiliyorlar” diye konuştu.



Gurbetçi vatandaş da yararlanıyor

Geçmişte yapılan dinamik nüfus projeksiyonlarında, nüfusun yaşlanmaya başladığını, doğurganlık oranın da düştüğünü belirten Bakan Gürcan, nüfusun düştüğüne, artışı için ise teşviklerin olması gerektiğine dikkati çekti. Gürcan, yurt dışındaki vatandaşlar için de doğum yardımı uygulamasını getirdiklerini, ödemenin Türkiye'den bir şube aracılığıyla yapıldığını, mavi kartı olanların da sözkonusu yardımdan faydalanabildiğini belirtti. Bakanlıklarının stratejik hedeflerine de değinen Gürcan, “Çocuğumdur; döverim de, severim de” denmemesine vurgu yaparak, “Artık çocuğun korunmasıyla ilgili bir kanunumuz var” dedi.











#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan
#çocuk
#destek
9 yıl önce