|

5 bin Suriyeli çocuğa 1 tır oyuncak dağıtıldı

Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneğince düzenlenen "5 bin Suriyeli Yetim Çocuğu Oyuncaklarla Sevindiriyoruz" kampanyasında toplanan oyuncakların yüklendiği tır, Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

Yeni Şafak
18:19 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:22 - 18/09/2017 Pazartesi
AA
Fotoğraf: Diğer
Fotoğraf: Diğer

Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneğinin düzenlediği kampanyada toplanan 5 bin oyuncağı taşıyan tır, İdlib'e uğurlandı.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent meydanındaki tarihi jandarma binası önünde düzenlenen törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 1 Ağustos'ta başlatılan kampanya kapsamında elde edilen gelirle 5 bin oyuncak aldıklarını belirtti.

Oyuncukların bölgedeki savaş mağduru çocuklara dağıtılacağını aktaran Aydın, şunları ifade etti:

  • "2015 yılından bugüne kadar Suriyeli mültecilere 21 tır yardımda bulunduk. Bu zaman zarfında orada belli bir iyileşme süreci başladı ancak kamplarda ciddi sayıda çocuk bulunuyor. Bu nedenle bir kampanya başlatmıştık. Bir ay süren kampanya neticesinde 5 bin oyuncak elde ettik ve bugün İdlib’e göndereceğiz. Kampanyaya çok sayıda Sivaslı destek verdi."

Kampanyaya destek olanlara teşekkür eden Aydın, şu değerlendirmede bulundu:

  • “Türk milleti olarak her dönemde olduğu gibi Suriye’de de yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye çalıştık. Orası biraz rahatladı derken İslam coğrafyası içerisinde başka bir bölgede yine sıkıntılar yaşandı. İnşallah İslam aleminde bu sıkıntılar son bulur. Amerika’dan sonra en çok dış yardım yapan ikinci ülkeyiz, gelir düzeyine bakıldığındaysa birinci sıradayız. Böyle bir ülkenin mensubu olduğum için gurur duyuyor, annelerin ve çocukların ağlamadığı bir dünya temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından oyuncakları taşıyan tır, İdlip'e uğurlandı.

Törene Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Özbelsan AŞ Genel Müdür Vekili Şaban Kaya ile Hayat Ağacı Derneği çalışanları ve dernek üyeleri katıldı.

#Oyuncak
#Sivas
#Tır
7 yıl önce