|

6 bölgeye Zeytin Dalı

Mehmetçik büyük kahramanlık göstererek Afrin’i PKK’lı teröristlerden temizledi. Terör tehdidini ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni harekatların adresini verdi: Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Rasulayn, Kamışlı şeklinde koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar süreci devam ettireceğiz. Bir Zeytin Dalı da Sincar’a (K. Irak) olur.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 08:17 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’den sonra Münbiç, Ayn El Arab, Tel Abyad, Resulayn ve Kamışlı ile harekatın süreceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’den sonra Münbiç, Ayn El Arab, Tel Abyad, Resulayn ve Kamışlı ile harekatın süreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde Münbiç ve Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarını işaret ederek, “Bir gece ansızın Sincar’a da gireriz” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Buraya da gireceğiz dedik ve Afrin’e girdik. Hani hep diyordum ya ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ diye. Geldik ve işi bu noktaya getirdik. Dün sabah 08:30 itibariyle de son operasyon yapıldı. Afrin’de selalar okunmaya başlandı. Şu anda da tabi, iş bitti mi derseniz, hayır bitmedi. Emin bir belde oluncaya, olduğuna inandığımız ana kadar… Oranın halkı oraya huzur içinde girmiş olacaklar. Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız.

KUKLACILARLA DA MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Bununla kalmayacağız, bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Bizim derdimiz işgal değil. Derdimiz teröristlere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek ve ve bu teröristlerden ülkemize karşı olan tehdidi ortadan kaldırmak. Bu teröristlerin hedefi, Kuzey’de ta Doğu’dan Akdeniz’e bir koridor açmak. Biz şimdi ondan kurtulmuş oluyoruz. Böylece çalışmalarımızı kararlı şekilde sürdürüyoruz. Biz hem kuklalarla hem kuklacılarla olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sivri sinekleri imha ederken bataklığın kurutulmasını da ihmal etmiyoruz.

MÜNBİÇ MESAJI

Dün (önceki gün) Afrin şehir merkezine kontrol altına alınarak Zeytin Dalı harekatının en önemli aşamasını geride bıraktık. Ardından şimdi Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı şeklinde bu koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar bu süreci devam ettireceğiz.



BİR GECE ANSIZIN ORAYA DA GİRERİZ

Aynı şekilde Kuzey Irak’taki terör kamplarını da sürekli olarak kontrolümüz altına alarak… Zira merkezi yönetime söyledik. Burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor. Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, eğer kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız.

BU İŞ DAHA ÇOK UZARSA...

Sizden önceki yönetimlere de bunları söyledik. Eğer bunları temizlemiyorsanız bize bırakın, PKK’yı da biz temizleyelim. Dediler ki ‘Biz sıkıntıya düştüğümüzde durumu bildireceğiz’ O gün bugün hala bildirecekler. Sayın başbakanımız görüşüyor, biz görüşüyoruz. Ama çok daha bu iş uzarsa, yeni bir Zeytin Dalı da orada olur. Dünyanın dört bir yanında gelip burnumuzun dibinde tezgaht kuranlara gıkı çıkmayanların Türkiye’ye vaveylaları bizi hiç ilgilendirmiyor.


Kahramanlar ölümü korkuttu

Erdoğan, “Biz Afrin’deki ve diğer bölgelerdeki mücadeleyi sadece kendi güvenliğimiz için değil oralarda yaşayan kardeşlerimizin huzuru, geleceği, hakları için de yürütüyoruz. Suriye topraklarındaki varlığımızın tek amacı bu kardeşlerimizin terör örgütü tasallutundan kurtararak onlara aydınlık bir gelecek sağlamaktır. Bu vesileyle Afrin’de fedakarca görev yapan Mehmetçiklerimizin, jandarmalarımızın, güvenlik korucularımızın, MİT mensuplarımızın her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. ÖSO mensupları ki, bunlar ölümü korkuttular ölümü. Ölümün üzerine gittiler. Ülkelerinin ve kardeşlerinin kurtuluşu için gerçekten çok büyük kahramanlık gösterdiler. Kimse bu kahramanları, DEAŞ’ın çapulcularıyla, PYD’nin korkak tavuklarıyla karıştırmasın. Bunların her biri maşallah bir aslan yavrusu gibi sahada kükrediler ve neticeye ulaştılar” dedi.

Kimse sırtımızı yere getiremez

Vesayet güçlerinin, FETÖ ihanet çetesinin tüm tuzaklarına rağmen adalet hizmetlerinin ruhuyla hak ettiği yere gelmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Türkiye, Fırat’ın kıyısında kaybolan kuzunun sorumluluğunu üzerinde taşıyan yöneticilere, bunun hesabını soracak hakimlere ve savcılara sahip olduğu müddetçe Allah’ın izniyle millet olarak kimse sırtımızı yere getiremez. Bu ülkede adaletin sadece binaların üzerinde yazılan kavram değil asıl olarak hayatın her anını kucaklayan bir ışık olduğunu göstereceğinize inanıyorum” dedi.

Daima saygıyla hatırlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün vefat eden Hasan Celal Güzel için, “Hasan Celal Güzel ağabeyimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hafta içinde Külliye’mizdeki ödül töreninde beraber olduğumuz ve gerçekten de kendisini çok sıkıntılı gördüğüm ama o ödül törenini ihmal etmeyerek oraya katıldı. Bu sabah da bu haberi aldık” dedi. Başbakan Yıldırım da başsağlığı mesajında, “Sayın Güzel, ciddi bir devlet adamı, samimi bir vatanperver ve yüksek insani değerlere sahip bir siyasetçiydi. Güzel’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

  • Putin'e tebrik
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden Devlet Başkanı seçilen Vladimir Putin'i telefonla arayarak tebrik etti. İki lider telefonla görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesine değindi. Erdoğan ve Putin, aynı zamanda nisan ayında Suriye konusunda Türkiye 'de yapılacak olan üçlü zirveyi de ele aldı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#Mehmetçik
6 yıl önce