|

625 milyon liralık yatırım enkaz mı?

Mazbatasını alır almaz çamur siyasetine başlayan Tunceli’nin yeni belediye başkanı TKP’li Mehmet Fatih Maçoğlu, “enkaz devraldık” edebiyatı yaptı. Belediyeyi 68 milyon borçla devraldıklarını iddia eden Maçoğlu’na cevap Tunceli Valisi Tuncay Sonel’den geldi: “Kayyum olarak görev yaptığım 21 ayda Tuncelİ’ye 625 milyon liralık yatırım yaptık”

Şahin Şen
04:00 - 7/04/2019 dimanche
Güncelleme: 01:31 - 7/04/2019 dimanche
Yeni Şafak
Tunceli Valisi Tuncay Sonel 62 projeyi hayata geçirdi. Kayyum öncesi bu halde olan bölge şimdilerde görenleri hayrete düşürüyor.
Tunceli Valisi Tuncay Sonel 62 projeyi hayata geçirdi. Kayyum öncesi bu halde olan bölge şimdilerde görenleri hayrete düşürüyor.

Yerel seçimlerde Tunceli belediye başkanı seçilen TKP’li Mehmet Fatih Maçoğlu, mazbatasını alır almaz çamur siyaseti yapmaya başladı. Sosyal medya hesabından Tunceli Belediyesi’ni 68 milyon lira borçla devraldığını söyleyerek kayyum dönemine çamur atmıştı.


Maçoğlu’nun açıklamasına HDP’li Tunceli Belediyesi’ne kayyum atanan Tunceli Valisi Tuncay Sonel tepki gösterdi. Açıklama yayınlayan Sonel, kayyumdan önce belediye kaynaklarının terör örgütlerine aktarıldığını belirtti. 29 milyon lira olan belediye borcunu 16 milyona düşürdüklerini belirten Sonel, görev yaptığı 21 ayda yatırım tutarı 625 milyon lira olan 62 projeyi hayat geçirdiklerini ifade etti.


TUNCELİ HUZUR ŞEHRİ

Tunceli’yi huzur şehri olmanın yanısıra herkesin imrendiği bir şehir haline getirdiklerini ifade söyleyen Sonel, açıklamasında şunlara yer verdi: “Kayyum öncesi 29 milyon TL borç var iken, bu borcu görev yaptığımız dönem içinde 16 milyon TL’- ye düşürdük. Ayrıca bu borcu düşürürken görev yaptığımız süre içerisinde 31.7 milyon TL kredi ile 625 milyon TL tutarında yıllardır konuşulan ama yapılmayan projeleri hayata geçirdik. Dönem içerisinde yaptığımız yeni yatırımlar ile 12 milyon TL kira geliri sağlanırken, bunun yanı sıra 6 milyon TL değerinde de yeni araç filosunu şehrimize kazandırdık”.


HDP’DEN KALAN BORÇLAR

Kayyum öncesi belediye kaynaklarının terör örgütlerine aktarıldığını belirten Tuncay Sonel, kayyumun göreve başlamasıyla birlikte belediye kaynaklarının şehrin gelişimi, vatandaşların huzurlu bir şekilde yaşamaları için kullanıldığını belirtti. HDP döneminde çekilen 29 milyonluk kredinin 21 ayda 13 milyonunun ödendiği ve 16 milyona düşürüldüğünü söylemeyen Maçoğlu, kalan faiz oranını da borca ekleyerek vatandaşların kafasını bulandırdı. Kayyumun hayata geçirdiği, yatırım tutarı 625 milyon lirayı bulan 62 projeyi görmezden gelen Maçoğlu’nun yarım kalan projeleri devam ettirip ettirmeyeceği ise merak konusu oldu.

#Tunceli
#Mehmet Fatih Maçoğlu
#Tuncay Sonel
#Yatırım
il y a 5 ans