|

680 bin kişi öğrenci affından yararlanacak

YÖK Başkanvekili Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu, çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af imkanı getiren düzenlemenin, 680 bin kişiyi ilgilendirdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:48 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
YÖK Başkanvekili 
Mehmet İsmail Safa 
Kapıcıoğlu
YÖK Başkanvekili Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kanul edilen öğrenci affıyla ilgili ayrıntıları anlattı.

BAŞARI ORANI YÜZDE 42

Terör hariç çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af imkanı getirildiğini belirten Kapıcıoğlu, bundan önce 2014 yılında yapılan aftan 13 bin 365 kişinin yararlandığını ve bunlardan 2 bin 224 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Kapıcıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "1981’den bu yana değişik defalarla 13 defa öğrenci affı yapıldı. Bunlardan yararlananların toplam sayısı 354 bin 992. Bunlardan mezun olanların sayısı da 149 bin. Yani yüzde 42'lik bir başarı oranı var. Genel hatlarıyla söylersek şu an ön lisans, lisans ve lisans üstü normal eğitimde olup da üniversiteyle ilişkisi kesilen öğrenci sayısı yaklaşık 500 bin civarında. Açık öğretim ve uzaktan öğretim sayılarını da eklediğimizde bu 680 bini buluyor."

BAŞLANGIÇ TARİHİ YOK

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu, düzenlemenin her düzeydeki lisansüstü eğitimi de kapsadığını; tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık gibi çeşitli sebeplerle ayrılan öğrenciler ile lisansüstü öğrencileri de kapsadığını belirtti. Kapıcıoğlu, düzenlemede, geriye dönük bir sınır olmadığını, başlangıç tarihi öngörülmediğini kaydetti.

#Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu
#TBMM
6 yıl önce