|

70 bin polis bayram mesaisinde

Ramazan Bayramı nedeniyle trafiğe ilişkin bir dizi tedbir alındı. Buna göre bugünden itibaren yaklaşık 70 bin polis sahada görev yapacak. Kara noktalarda ise polis başmüfettişleri olacak. Trafiğin yoğun olduğu bölgeler drone’larla takip altında tutulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:04 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yaklaşık 70 bin polis sahada görev yapacak.
Yaklaşık 70 bin polis sahada görev yapacak.

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili boyunca alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı '2018 yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri' konulu genelge, 81 il valiliğine gönderildi. Bugünden itibaren 6 gün boyunca trafik tedbirlerinin artırıldığı belirtilen genelgede, vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla trafikte alınacak ilave tedbirlere yer verildi. Buna göre, otoyollar başta olmak üzere terminal ve yoğunluk yaşanan yerde polis ve jandarma hazırlıklarını tamamladı. Yoğunluk yaşanacak terminal, AVM gibi alanlarda denetimler artırılacak. Denetimlerde günlük ortalama 4 bin 583 polis ve bin 326 jandarma olmak üzere toplam 5 bin 909 trafik ekibinde, 8 bin 852 polis ve 2 bin 755 jandarma olmak üzere toplam 11 bin 607 trafik personeli görev yapacak. Bayram süresince toplam 35 bin 451 trafik ekibinde 69 bin 639 trafik personeli görevlendirildi.

KARA NOKTALAR BELİRLENDİ

Ayrıca bayram tatili boyunca özellikle kritik yerlerde trafik havadan da takip edilecek, İHA/drone ile denetim yapılacak. Son on yılda bayram tatillerinde kazaların yoğun olarak meydana geldiği “kaza kara noktaları”nda alınan tedbirleri denetlemek amacıyla ilk defa 32 polis başmüfettişi ve 37 personelden oluşan 15 ekip görev alacak.

  • Radarlı kontrol
  • Bayram boyunca tüm otoyollarda ‘ortalama hız’ denetimine devam edilecek. Radarla hız denetimleri, hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde yapılacak, ‘tuzak radar’ yöntemiyle denetim yapılmayacak. Merkezden sistem üzerinden, trafik ekip ve personelin güzergahtaki konumları ve denetimleri ‘’uygulama takip projesi” (UTP) ile anlık takip edilecek.
#Polis
#Bayram
#Mesai
6 yıl önce