|

8 terörist öldürüldü

Hakkari, Van ve Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan askerlerden acı haber geldi. Uzman Çavuş Fırat Kılıç, polis memuru Mücahit Erbaş ile Sözleşmeli Er Mehmet Demir tedavi gördükleri hastanede şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 20/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Hakkari Şemdinli'de PKK saldırısında ağır yaralanan sözleşmeli er Mehmet Demir, tedavi gördüğü GATA'da şehit düştü. Şehit Demir'in acı haberini alan Kahramanmaraş'a bağlı Ağabeyli Mahallesi'nde oturan ailesi sinir krizi geçirdi.



VAN'DAN UĞURLANDI


Van'ın Gürpınar ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında bölgeye intikal eden aracın kaza yapması sonucu yaralanan Uzman Çavuş Fırat Kılıç'tan da acı haber geldi. Şehit Uzman Çavuş Kılıç'ın, şehit olduğu haberi Erzincan'daki ailesine ulaştı.





TOPRAĞA VERİLDİ


Acı haberin ailesine verilmesinin ardından Erzincan Mimar Sinan Mahallesi'ndeki baba ocağına ve çevredeki evlerin balkonlarına Türk bayrakları asıldı. Van'ın Gürpınar ile Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir için tören düzenlendi. Diyarbakır'da PKK'nın bombalı saldırısında yaralanan polis memuru Mücahit Erbaş GATA'da şehit düştü.



En zor görev




GATA'da şehit düşen Mücahit Erbaş, memleketi Yozgat'ın Sorgun'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Erbaş'ın Garajlar Yeni Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından cenaze namazını, emekli imam olan babası Ali Erbaş kıldırdı. Oğlu için cemaatten helallik isteyen baba Erbaş, kendisi de hakkını helal ettiğini söyledi. Şehidin naaşı Sorgun Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Babaya son selam


Hakkari ve Mardin'den şehit düşen 5 asker memleketlerinde toprağa verildi. Şehitler Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, Milli Savunma İsmet Bakanı Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Tören geçişi sırasında şehit Özgür Kara'nın 8 yaşındaki oğlu Görkem Efe babasını asker selamıyla uğurladı.





ANNELER GÜNÜ HEDİYEN BU MUYDU?


Şehit Uzman Çavuş Hasan Basri Tek, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Oğlunun tabutuna sarılan Anne Zehra Tek, “Anneler Günü hediyen bu muydu?” diyerek gözyaşı döktü. Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman ise memleketi Kütahya'da toprağa verildi. Güçlükle ayakta durabilen eşi Büşra Kahraman, “Hasan'ım beni bırakma, son defa yüzünü göreyim” diye ağıt yaktı.



ÇOCUKLARI UĞURLADI


Uzman Çavuş Özer Salik de memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. Şehidin Efe (8) ve Nisanur (3) isminde 2 çocuk babası olduğu ve eşi Emine Salik'in 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.





#PKK
#Mücahit Erbaş
#Mehmet Demir
#Şehit
8 yıl önce