|

80 milyon şehitleri uğurladı

Afrin’de vatan için can veren 8 askerin naaşları, memleketlerinde on binlerce vatandaşın katıldığı törenlerle toprağa verildi. Uçakla memleketi Konya’ya götürülen Şehit Astsubay Abdullah Taha Koç’un (23) naaşı baba Ahmet Koç’un omuzunda cenaze aracına taşındı. Koç, eşi Fatma Zehra Koç'a da "Gözün aydın hanım şehit anası oldun" diye seslendi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 3/03/2018 Saturday
Güncelleme: 11:10 - 3/03/2018 Saturday
Yeni Şafak
Afrin’in kahraman Mehmetçikleri ebediyete uğurlandı
Afrin’in kahraman Mehmetçikleri ebediyete uğurlandı

Afrin’de PKK’lı teröristlerle göğüs göğüse çarpışarak vatanı için can veren 8 askerin naaşları, memleketlerinde onbinlerce vatandaşın katıldığı törenlerle toprağa verildi. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı İzmir’de, Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek Denizli’de, Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç Konya’da, Piyade Uzman Çavuş Recep Çetin Eskişehir’de, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe Hatay’da, Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik Van’da, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol Isparta’da ve Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel Kastamonu’da dualar eşliğinde cennete uğurlandı.

FOTOĞRAFA YAZDI

İzmir Bornova’da görevli iken Zeydin Dalı Harekâtı’na katılmak üzere Afrin’e giden Denizlili şehit Mehmet Dinek’in ailesine yolladığı fotoğraflara yazdığı mesaj, milyonların yaşadığı hisleri özetler nitelikteydi. Şehit asker, ailesine gönderdiği son fotoğrafına, “Biz öldük mü ki vatan bölünsün. Afrin’den Nazilli’ye selam olsun. M.D.” diye not düştü. Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan babası Kenan Dinek ile annesi Sezgül Dinek, oğullarının şehadet haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Şehit için memleketi Denizli’nin Tavas ilçesinde ikindi namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Şehit Dinek, Çalık Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Kanlıpınar’a defnedildi

Piyade Uzman Çavuş Recep Çetin, Eskişehir’de Reşadiye Camii’ndeki cuma namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği’ne defnedildi. 1,5 aylık kız babası olduğu öğrenilen şehidin cenaze töreninde babası Eyüp Çetin, annesi Sevgi Çetin, eşi Yeter Çetin ile kız kardeşi Seda Çetin ayakta durmakta güçlük çekti. Törene binlerce vatandaşla birlikte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de katıldı.


Allah’ın izniyle dönmeyeceğim!

Cenazesi İzmir’de toprağa verilen Mardinli şehit Astsubay Uğur Palancı’nın gönüllü olarak Afrin’e gittiği ve ‘dönmemek için dua ettiği’ ortaya çıktı. Hatay’daki törenin ardından askeri uçakla İzmir’e getirilen şehidin naaşı, daha sonra Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi’ne götürüldü. Cenaze törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası emekli polis memuru İhsan ve annesi Yasemin Palancı’ya taziyelerini iletti. Palancı ailesi, evlatlarının Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Şehidin babası İhsan Palancı, eşinden ağlamamasını istedi. Cenazenin götürülüşü sırasında Bakan Elvan ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, şehit babası İhsan Palancı’nın elinden tuttu. Bu sırada çevredeki vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı. Şehidin cenazesi, Kadifekale Hava Şehitliği’nde defnedildi.


BU YOLA BAŞ KOYDUK

Şehidin amcası Hacı Zeki Palancı, yeğeninin Afrin’e 10 gün önce gönüllü gittiğini belirterek, “Biz Mardinliyiz, vatanını, milletini, bayrağını seven insanlarız. Bizim Osmanlı seceremiz var. Vatan için ölürüz, bayrağımız için ölürüz” derken şehidin üniversiteden arkadaşı Nuri Demircan ise Palancı’yı, Afrin’e gitmeden önce veda yemeği vererek uğurladıklarını anlattı. Arkadaşının daha önce Van’da görev yaptığını vurgulayan Demircan, “Afrin’e gitmeden önce veda yemeğinde, vedalaştık ve helalleştik. ‘Allah’ın izniyle dönmeyeceğim, hakkınızı helal edin, biz bu vatan için yola baş koyduk’ demişti. Vatan sağolsun” şeklinde konuştu. Palancı’nın komşusu Hatice Akkuzu da “Tüm komşularıyla tek tek vedalaştı. Bizim eve de gelmiş helallik istemişti. Mekanı cennet olsun” dedi.


Nasipte varsa döneriz

Afrin şehidi Uzman Çavuş Arif Demirel’in sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşım, “Nasipte varsa döneriz sevdiklerimize. Görev başlasın!” yazısı oldu. Nişanlı olan ve 30 Ağustos gününe düğün tarihi aldığı öğrenilen Demirel, memleketi Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde toprağa verildi.


Cenaze törenine şehidin annesi Serpil, babası Aydın Demirel, iki kardeşi ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Payas’ın şehidi

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay’ın Payas ilçesinde Mezarlık Camii’nde cuma namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 4 kardeşten biri olan şehidin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şehidin babası Mustafa Gökçe ve yakınlarına taziyelerini iletti. Gökçe, Payas Şehitliği’nde toprağa verildi.


‘Kahrolsun ABD’

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’un (24) Isparta’daki cenaze törenine vatandaşların ABD protestosu damga vurdu. Yazısöğüt köyündeki babaevinde helallik alınmasının ardından Isparta Valiliği önünde kılınan cenaze namazında vatandaşlar, tekbirler getirip, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun ABD”, “Burhanlar ölmedi”, “Burhan ölmedi” sloganı attı. Şehidin naaşı daha sonra Karaağaç Mezarlığı’nda bulunan Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.


Şehit kardeşi İhsan Açıkkol’un, ağabeyinin askeri ceketiyle katıldığı törende Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin 3 kardeşinin daha bulunduğu ve bekar olduğu öğrenildi.


Oğlunu omuzladı

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un (23) naaşı memleketi Konya’da toprağa verildi. Havayoluyla Konya’ya getirilen şehit Koç’un bayrağa sarılı tabutunu silah arkadaşları ve baba Ahmet Koç omuzunda cenaze aracına taşındı. Bekar olduğu öğrenilen şehit Koç, 3 yıldır görevdeydi.


Erciş'te izdiham

Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in (26) Van’ın Erciş ilçesindeki cenazesi mahşer yeri gibiydi. Afrin’den önce İzmir-Bornova’da görevli olduğu öğrenilen Çevik’in ailesi acı haberi aldığında “Vatan sağ olsun” demekle yetindi.


Nişanlı olduğu ve yakında düğün yapmaya hazırlandığı belirtilen Çevik, silah arkadaşlarının omzunda Hz. Ömer Camii’ndeki cuma namazının ardından Çınarlı Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin nişanlı olduğu ve yakında düğün yapacağı öğrenildi. Şehidin annesi Leyla Çevik, ağabeyi Ahmet Çevik, nişanlısı Seda Derin ve yakınları cenazede duygusal anlar yaşadı. Binlerce vatandaş Erciş’i “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ya Allah Bismillah Allah’u ekber” nidalarıyla inletti.

#Afrin
#TSK
#Mehmetçik
#Şehit
6 years ago